Elkészült a jelentés: ez vár a mezőgazdasági elemzési ágazatra a következő években

Elkészült a jelentés: ez vár a mezőgazdasági elemzési ágazatra a következő években

A MarketsandMarkets jelentése alapján a globális mezőgazdasági elemzési piac mérete a 2020-as 0,8 milliárd dollárról 2025-re várhatóan 1,4 milliárd dollárra fog nőni. A digitalizálás és a kockázatértékelés növekvő tendenciája, valamint a mezőgazdasági ellátási lánc menedzsmentjének javítása iránti erősödő igények a koronavírus-járványnak köszönhetően ösztönözni fogja a mezőgazdasági elemzési piac alkalmazását.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A jelentés szerint a munkaerőhiány miatt egyre növekszik az igény a terepi műveletek kiszervezésére. Ez pedig várhatóan ösztönözni fogja a kezelt szolgáltatások növekedését a mezőgazdasági elemzési piacon, írta meg a Future Farming.

A kutatók szerint a városi növénytermesztés szintén a piac egyik hajtóereje. A big data elemzésekkel és mesterséges intelligenciával "felfegyverzett" városi növénytermesztők növelhetik a hatékonyságukat és a rendelkezésükre álló szűkös területekből is kihozhatják a maximumot.

Az elemzés készítői szerint a mezőgazdaságban a mesterséges intelligenciák használatát illetően a pontos terepi adatok gyűjtésének magas költségei jelentik a legfőbb korlátozó tényezőt. A mesterséges intelligenciákon alapuló technológia magas kezdeti beruházásokat igényel, valamint hatékony gazdálkodási eszközöket, valamint képzett és hozzáértő termelőket, ami miatt a gazdák tartanak a technológiától, és nem szívesen próbálják ki a pontos terepi adatok összegyűjtése érdekében.

További kihívást jelent a technológiai lehetőségek ismeretének hiánya, különösen a fejlődő országokban. Az olyan fejlődő országok, mint India és Kína hatalmas piacot kínálnak a digitális mezőgazdaság számára, de a tudatosság és a lehetőségek ismeretének hiánya, különösen a vidéki kisgazdák körében, szintén egy igen komoly korlátozó tényező, olvasható a jelentésben.

A jelentés emellett kitér arra is, hogy 2020 és 2025 között várhatóan Észak-Amerikában fogja uralni a mezőgazdasági elemzési piacot. Ezen a kontinensen ugyanis sok nagyméretű gazdaság működik, és a mezőgazdasági vállalkozások elemzésére szolgáló megoldások alkalmazása megfizethetőbb lesz a nagyvállalkozásoknak, mint a kis- és középvállalkozásoknál, állítják a kutatók.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?