2021. május 10. hétfő Ármin, Pálma

Hírek - Gépek

Elkészült a jelentés: ez vár a mezőgazdasági elemzési ágazatra a következő években

A MarketsandMarkets jelentése alapján a globális mezőgazdasági elemzési piac mérete a 2020-as 0,8 milliárd dollárról 2025-re várhatóan 1,4 milliárd dollárra fog nőni. A digitalizálás és a kockázatértékelés növekvő tendenciája, valamint a mezőgazdasági ellátási lánc menedzsmentjének javítása iránti erősödő igények a koronavírus-járványnak köszönhetően ösztönözni fogja a mezőgazdasági elemzési piac alkalmazását.
 
 

A jelentés szerint a munkaerőhiány miatt egyre növekszik az igény a terepi műveletek kiszervezésére. Ez pedig várhatóan ösztönözni fogja a kezelt szolgáltatások növekedését a mezőgazdasági elemzési piacon, írta meg a Future Farming.

A kutatók szerint a városi növénytermesztés szintén a piac egyik hajtóereje. A big data elemzésekkel és mesterséges intelligenciával „felfegyverzett” városi növénytermesztők növelhetik a hatékonyságukat és a rendelkezésükre álló szűkös területekből is kihozhatják a maximumot.

Az elemzés készítői szerint a mezőgazdaságban a mesterséges intelligenciák használatát illetően a pontos terepi adatok gyűjtésének magas költségei jelentik a legfőbb korlátozó tényezőt. A mesterséges intelligenciákon alapuló technológia magas kezdeti beruházásokat igényel, valamint hatékony gazdálkodási eszközöket, valamint képzett és hozzáértő termelőket, ami miatt a gazdák tartanak a technológiától, és nem szívesen próbálják ki a pontos terepi adatok összegyűjtése érdekében.

További kihívást jelent a technológiai lehetőségek ismeretének hiánya, különösen a fejlődő országokban. Az olyan fejlődő országok, mint India és Kína hatalmas piacot kínálnak a digitális mezőgazdaság számára, de a tudatosság és a lehetőségek ismeretének hiánya, különösen a vidéki kisgazdák körében, szintén egy igen komoly korlátozó tényező, olvasható a jelentésben.

A jelentés emellett kitér arra is, hogy 2020 és 2025 között várhatóan Észak-Amerikában fogja uralni a mezőgazdasági elemzési piacot. Ezen a kontinensen ugyanis sok nagyméretű gazdaság működik, és a mezőgazdasági vállalkozások elemzésére szolgáló megoldások alkalmazása megfizethetőbb lesz a nagyvállalkozásoknak, mint a kis- és középvállalkozásoknál, állítják a kutatók.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu