Erősödött az automatizált mezőgazdaság: újabb nagy játékos szállt be az ágazatba

Erősödött az automatizált mezőgazdaság: újabb nagy játékos szállt be az ágazatba

A Tencent is beszállt a DJI által támogatott mezőgazdasági-technológiai startupba, az FJ Dynamics-ba. Az egyik legnagyobb kínai technológiai vállalat más befektetőkkel együtt több száz milliónyi jüant bocsátott az FJ Dynamics rendelkezésére.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Tencent Holdings Limited, Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata még 2018-ban ígéretet tett arra, hogy nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a vállalkozásokra, mivel az ország hagyományos iparágai egyre inkább kihasználják a technológiát a termelékenység növelése érdekében. A Tencent ipari projektjei az egészségügyi felvételek mesterséges intelligenciával történő elemzésétől kezdve a WeChat messenger üzenetküldő szolgáltatáson a kiskereskedőknek szóló ügyfélkezelési eszközök kiépítéséig terjednek, írta meg a TechCrunch.

A legfrissebb hír, hogy a Tencent a FJ Dynamics nevű kínai startupban eszközölt befektetéseket, ami mezőgazdasági automatizálási megoldásokat, például intelligens traktorokat és rizsátültetőket, valamint kikötőkbe és gyárakba tartozó pilóta nélküli járműveket értékesített ügyfeleinek szerte a világon. A támogatás pontos összege nem ismert, de a Tencent a héten bejelentette, hogy több, magát megnevezni nem kívánó befektetővel együtt több száz milliónyi jüant (1 jüan jelenleg 44,63 forint) gyűjtött össze az FJ Dynamics számára.

A 2017-ben alapított FJ Dynamics számos nagynevű vállalathoz kötődik Kínában. A cégjegyzési beadványok szerint az FJ Dynamics részvényesei között megtalálható a nagy dróngyártó DJI és a Dongfeng Asset Management nevű kínai állami autógyártó cég is. Egyes feltételezések szerint már az FJ betűkombináció is árulkodó a startup nevében, ami kibontva a Dongfeng nevéből a "Feng" szótagot, és a DJI nevéből a "Jiang" szót jelenti. Ezt az elméletet erősíti, hogy a cég alapítója és vezérigazgatója, Wu Ti korábban a DJI egyik vezető tudósa volt.

Emellett a DJI az utóbbi időben maga is ráerősített a mezőgazdasági drónok fejlesztésére. A Kínában bejegyzett FJ Dynamics saját bevallása szerint Kínában, Svédországban és Hollandiában rendelkezik kutatás-fejlesztési központokkal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?