Frontkasza és jobbkéz-szabály? Kamera segíti a traktorost a kereszteződésben

agrarszektor.hu
Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági pótkocsigyártója a mezőgazdasági és közúti járművek biztonságát növelő kamerák fejlesztésében és gyártásában is jeleskedik. Ez különösen fontos a frontfüggesztésű munkaeszközökkel szerelt traktorok esetén, hiszen egy kereszteződésbe érve ilyenkor a gépkezelő szinte semmit nem érzékel a főút forgalmából. Az eilbote-online.com a Fliegl-Hawk kamerarendszerről írt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A traktorokra elöl függesztett munkagépek az útkereszteződésekbe csak belógva, balesetveszélyesen teszik lehetővé a vezető számára a belátást. A veszélyforrás megszüntethető a frontfüggesztésű munkagépekre felszerelt jobb- és baloldali, nagy felbontású Flieg-Hawk kamerával, amelyek kereszteződésbe érve jobbra és balra akár 100 méterre, illetve előre 6 méteres távolságba beláthatóvá teszi az utat. A gépkezelő a traktorban elhelyezett képernyőn keresztül látja a kereszteződést, így biztonságosan hajthat ki a forgalomba.

A Fliegl-Hawk kamerarendszert akár 3,5 méterre előre nyúló, frontfüggesztésű munkagépek esetében is használják traktorokon, vagy pl. előrelógó kanalakkal és gémmel rendelkező homlokrakodókon. A Fliegl másik, rendkívül kisméretű, de nagy felbontású,  univerzális kamerája (Eagle) a legtöbb járműre (traktorra, tehergépkocsira, rakodókra, kombájnokra stb.) egyszerűen felszerelhető. Használható tolatókameraként, az oldaltávolságot belátó kameraként, vagy vontatmány ellenőrző kameraként is.

Az optika 160 fokos látószöget fog be. Időjárásálló, militari kivitelű és hosszú élettartamú. A kamerák képeinek megjelenítéséhez kétféle, 7 collos átmérőjű monitor választható, éjszakai LED-világítással, akár IP 69K nedvességvédelemmel is. A gyártó a kamerarendszereket a különböző traktorokhoz és egyéb járművekhez adaptálva szállítja. A tápfeszültségük általában 10 és 32 Volt közötti.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?