Itt az amerikaiak legújabb dobása: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést

Itt az amerikaiak legújabb dobása: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást írt alá a Growmark és a Solinftec. A Growmark egy olyan mezőgazdasági ellátó szövetkezet, amely az Egyesült Államokban és Kanadában működik, a Solinftec pedig egy a mezőgazdaság számára létrehozott technológiai szolgáltató, amely az ágazat hatékonyságának növelését tűzte ki maga elé célul. Az együttműködés célja, hogy egy új mezőgazdasági robotot alkossanak meg és hozzanak forgalomba.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Growmark és a Solinftec bejelentette, hogy partnerséget kötnek egy egyelőre még név nélküli mezőgazdasági robot kifejlesztésére és forgalomba hozatalára - írta meg a TechCrunch. A robot prototípusa már elkészült, az év hátralévő része már a terepi tesztelés jegyében fog telni. A Growmark és a Solinftec azt reméli, hogy valamikor a 2023-as év során piacra dobhatják a kész gépet.

A robot képes arra, hogy hatékonyan, önállóan körbejárja a szántóföldet. Közben rögzít olyan dolgokat, mint például a termés egészsége és tápanyagfelvétel, de figyel a potenciális problémákra, például a kártevőkre és a gyomokra is. Ezeket az információkat összegyűjti, és intézkedés céljából elküldi a gazdálkodónak.

Ez az élvonalbeli technológia segíteni fog a mezőgazdasági megoldások fejlesztésében és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok támogatásában. A Growmarkkal közösen a továbbiakban is azon fogunk dolgozni, hogy támogassuk a gazdálkodókat abban, hogy megragadják a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket

- mondta Daniel Padrão, a Solinftec vezérigazgatója.

A hatalmas földterületek mikroszintű megfigyelése rendkívül nehéz feladat, és sokszor azt jelenti, hogy meg kell várni, hogy a veszélyeztetett területeken tényleges problémássá váljon a helyzet, mielőtt megfelelően kezelnék azokat. Számos különböző megoldási lehetőség van ezen a téren, a robotoktól a drónokon át a műholdas képalkotásig. A Growmark és a Solinftec robotja erre kínál majd egy lehetséges alternatívát.

(Címlapkép forrása: Solinftec)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03