2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Gépek

Itt az amerikaiak legújabb dobása: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést

Együttműködési megállapodást írt alá a Growmark és a Solinftec. A Growmark egy olyan mezőgazdasági ellátó szövetkezet, amely az Egyesült Államokban és Kanadában működik, a Solinftec pedig egy a mezőgazdaság számára létrehozott technológiai szolgáltató, amely az ágazat hatékonyságának növelését tűzte ki maga elé célul. Az együttműködés célja, hogy egy új mezőgazdasági robotot alkossanak meg és hozzanak forgalomba.
 
 

A Growmark és a Solinftec bejelentette, hogy partnerséget kötnek egy egyelőre még név nélküli mezőgazdasági robot kifejlesztésére és forgalomba hozatalára - írta meg a TechCrunch. A robot prototípusa már elkészült, az év hátralévő része már a terepi tesztelés jegyében fog telni. A Growmark és a Solinftec azt reméli, hogy valamikor a 2023-as év során piacra dobhatják a kész gépet.

A robot képes arra, hogy hatékonyan, önállóan körbejárja a szántóföldet. Közben rögzít olyan dolgokat, mint például a termés egészsége és tápanyagfelvétel, de figyel a potenciális problémákra, például a kártevőkre és a gyomokra is. Ezeket az információkat összegyűjti, és intézkedés céljából elküldi a gazdálkodónak.

Ez az élvonalbeli technológia segíteni fog a mezőgazdasági megoldások fejlesztésében és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok támogatásában. A Growmarkkal közösen a továbbiakban is azon fogunk dolgozni, hogy támogassuk a gazdálkodókat abban, hogy megragadják a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket

- mondta Daniel Padrão, a Solinftec vezérigazgatója.

A hatalmas földterületek mikroszintű megfigyelése rendkívül nehéz feladat, és sokszor azt jelenti, hogy meg kell várni, hogy a veszélyeztetett területeken tényleges problémássá váljon a helyzet, mielőtt megfelelően kezelnék azokat. Számos különböző megoldási lehetőség van ezen a téren, a robotoktól a drónokon át a műholdas képalkotásig. A Growmark és a Solinftec robotja erre kínál majd egy lehetséges alternatívát.

(Címlapkép forrása: Solinftec)

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben