2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Gépek

Itt egy újabb hasznos mezőgazdasági kütyü: ez sok terhet levehet a gazdák válláról

A Hexagon Agriculture által kifejlesztett AgrOn TI7-es, vezetőfülkébe felszerelhető számítógép-terminált olyan alumíniumtok borítja, ami képes kibírni a mezőgazdasági járművek működésével járó terheléseket, és több precíziós mezőgazdasági megoldási lehetőséget is kínál a gazdáknak. A számítógép-terminál egyaránt elérhető a gyártók és a gazdák számára is.
 
 

A Hexagon egy olyan globális vállalat, amely vezető szerepet tölt be a szenzoros érzékelési, szoftverfejlesztési és automatizálási szektorban, olvasható a Future Farming oldalán. A cég mezőgazdasági részlege, a Hexagon Agriculture 2014-ben jött létre az Arvus Tecnologia, az ILab Sistemas és a Leica Geosystems mezőgazdasági üzletének együttműködésével. A Hexagon Agriculture által létrehozott AgrOn Ti7-es számítógép-terminál 7” (17,8 centiméteres) képátmérőjű, színes kijelzővel is fel van szerelve, amely éjjel és nappal, valamint rossz látási körülmények között is tökéletesen látható. A terminálon a jármű irányítását segítő és az elvégzendő munkákat mutató alkalmazások is megtalálhatóak, a kijelzőn 2D-s és 3D-s megjelenítésre is lehetőség van. A kijelző érintőképernyőként üzemel, a számítógép az egy ki/bekapcsolásért felelős gomb kivételével egyetlen fizikai kapcsolóval vagy gombbal sem rendelkezik.

A terminál hátoldalán CAN, USB és RS-232-es csatlakozási pontok találhatóak, a számítógép pedig beépített 3G és WiFi kapcsolódással rendelkezik, amihez van távoli technikai segítség is. Az AgrOn Ti7-es shape, azaz .shp kiterjesztésű térképeket tudja kezelni, és a felhasználó által megadott számítógépre képes elküldeni térképfájlokat az elvégzett munkákról. A terminál arra is alkalmas, hogy a Hexagon AgrOn Guidance és Auto Steering vezetéstámogatási és automata kormányzási csomagját is kezelje, viszont ehhez már az aktuális járművet fel kell szerelni olyan antennával, amely képes a GPS, a GLONASS és a Terrastar GNSS-es szolgáltatásaihoz kapcsolódni.

Az automata kormányzáshoz már elérhetőek a többtengelyes, giroszkópra szerelt szenzorok és ezekhez való szoftverek, amelyek a jármű emelkedős-lejtős talajon való mozgása során is képesek pontosan érzékelni. A rendszerbe előre és külön megtervezett útvonalak is feltölthetőek, az automata kormányzás az egyenes vonalú és kanyarodó mozgásokkal is könnyedén boldogul.

A terminálhoz elérhetőek precíziós gazdálkodási csomagok is, amelyeket egy brazil mezőgazdasági technológiákkal foglalkozó cég állít elő. A csomagokban megtalálható a Planter Control ki- és bekapcsolható ültetéssegítő rendszere, a változó mértékű kijuttatás, amely a kijuttatás mértékét és mennyiségét szabályozza vetőmagra és legfeljebb három műtrágyafajtára. Emellett elérhető a Sprayer Control rendszer is, amely automatikusan szabályozza a permetszer kijuttatását, és a különös gonddal kezelendő területeket, míg a Fertilisation Control a műtrágyaszóró beállításait, a kijuttatás mértékét és szabályozását végzi el.

(A cikkben felhasznált képek a Hexagon Agriculture tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben