2021. március 2. kedd Lujza

Hírek - Gépek

Már ember sem kell hozzá - Így fest a full automata műtrágyaszóró

Önjáró műtrágyaszórót fejleszt a SwarmFarm Robotics és a Roesner Pty Ltd. A két ausztrál cég közös szándéknyilatkozatot írt alá a robot fejlesztésére. A tervek szerint a két cég a következő 6 hónapon belül elkészíti a robot egy teljesen működőképes prototípusát.
 
 

Andrew Bate, a SwarmFarm Robotics vezérigazgatója és a Roesner technikai igazgatója, Matthew Roesner nemrég együttműködési megállapodást írtak alá abból a célból, hogy közösen fejlesszenek önjáró műtrágyaszóró robotot. Az együttműködés arra fog irányulni, hogy integrálni lehet-e a Marshall Multispread műtrágyaszórót és az i4M irányítórendszert a SwarmFarm automata platformjával és s SwarmConnect TM-mel.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!

A beérkezett adatokon alapuló, szabályozott anyagkijuttatás a precíziós gazdálkodás leggyakrabban alkalmazott formája a világon, ezért a Roesnerrel való együttműködés magától értetődött, hiszen így összekapcsolhatóvá váltak a műtrágyaszórási műveletek és az automatizált mezőgazdaság. Az új, műtrágyaszóróval ellátott SwarmFarm robot az egyik első ilyen jellegű gép lesz a világon. Egy kanadai cég, a DOT Technology Corp. ugyanis már kifejlesztett egy hasonló koncepcióval működő önjáró műtrágyaszórót.

Egy önjáró műtrágyaszóró kifejlesztése és megalkotása megmutat egy villanásnyit a jövő mezőgazdaságából, ahol a kisebb és könnyebb gépek a mostani módszereknél sokkal precízebben és hatékonyabban, a növények igényei szerint képesek elvégezni a növénytáplálást"

- mondta Adrew Bate. Matthew Roesner szerint a partnerség lehetőséget ad a cégének arra, hogy a technológiájukat egy önvezető járműbe szereljék be, amivel képesek lehetnek a korábbinál is célzatosabban elvégezni a műtrágyászást.


Matthew Roesner arról is beszélt, hogy az i4M irányító rendszer lehetővé teszi majd a SwarmFarm robotjának, hogy a szabályozott szórás mellett menet közben a biomasszáról is adatokat gyűjtsön. Szerinte a technológiai iránt  a nagyobb gazdaságokban éppúgy érdeklődnek, mint a kis családi gazdaságokban. Andrew Bate hangsúlyozta, hogy ha a földterületek évente többször és mindig csak a szükséges dózisban kapnak tápanyagot, akkor azzal a környezetet és a pénztárcánkat is kíméljük.

A cikk eredeti nyelven a Future Farming oldalán olvasható.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu