2020. október 29. csütörtök Nárcisz

Hírek - Gépek

Új korszak kezdődik: meglepő együttműködést jelentett be a Claas és a John Deere

Közvetlen, gyártótól független felhőalapú adatmegosztást tervez a Claas, a John Deere és a 365FarmNet. A forradalmi lépés számos gazdálkodó és vállalkozó dolgát fogja nagyban megkönnyíteni. A cégek az elképzelést az őszi hannoveri Agritechnica kiállításon fogják prezentálni.
 
 

Az elképzelés alapja az, hogy kapcsolatot teremt a három cég saját felhőalapú szolgáltatása között és így lehetővé válik az ott tárolt és kiértékelt adatok elérése más gépekről is - írja a Future Farming.A több gyártótól származó traktor-, kombájn- és permetezőflottával rendelkező felhasználók kiválaszthatnák a három közül a számukra legkényelmesebb, leginkább megszokott felhőalapú platformot, de közben a másik kettőhöz tartozó gépek felől is tudnának adatokat fogadni és továbbítani. Vagyis az adatok ugyanúgy elérhetőek lennének a JD Operations Centre, a Claas Telematics és a 365FarmNet számára, és valós időben lehetne továbbítani őket egyik felhőből a másikba.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Ez az együttműködés hatalmas előrelépés lesz az adatmegosztás és -menedzselés terén, valamint megerősíti a big data technológia mezőgazdasági területen való alkalmazásának fontosságát. A projektben résztvevő cégek szerint a DataConnect névre keresztelt technológia új korszakot jelent a precíziós mezőgazdaságban.

A technológia lehetővé teszi az összes fontos gépadat megosztását, mint például a jármű aktuális helyzete, az üzemanyagtank állapota, a gép aktuális műszaki állapota és sebessége, valamint ezen adatok múltbéli, naplózott változatai is. A felhasználók számára egy helyen lesznek elérhetőek a szükséges beállítások a járművekhez, de a cégek tervezik az agronómiai adatok megoszthatóvá tételének megvalósítását is.

Az érintett cégek úgy nyilatkoztak, hogy a felhők közti kommunikációhoz szükséges interfészt úgy alakítják ki, hogy az a jelenlegi ipari sztenderdeket támogassa. A cégek továbbá kijelentették, hogy a projekt során szerzett tapasztalataikat meg fogják osztani az Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) jelenleg is futó projektjeivel.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu