2022. szeptember 26. hétfő Jusztina

Hihetetlen! - Ez forradalmasíthatja az egészségügyi ellátást

agrarszektor.hu
Salátalevélből is készíthetnek hamarosan vakcinákat, az így készült oltóanyagok pedig jóval kevesebbe kerülhetnek, mint a jelenleg forgalmazott szerek. A legújabb kutatások szerint a saláta levelét legalább harmincféle oltóanyag elkészítéséhez tudják felhasználni, és az így készült vakcinák forradalmasíthatják az eddig elfogadott egészségügyi ellátást.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Salátalevélből készülhetnek a jövő oltóanyagai, az így kapott vakcinákért pedig kevesebbet fizethetünk, mint a jelenleg használt oltóanyagokért. Az amerikai pennsylvaniai egyetem kutatói szerint a saláta leveléből legalább harminc különböző vakcinát lehet előállítani, ez pedig alapjaiban változtathatja meg az oltóanyag-előállítást.

Jelenleg a vakcinákat hűtőben kell tárolni, ez pedig nehezíti a szállításukat és körülményessé teszi a felhasználásukat. A kutatók szerint viszont a salátalevélből készült oltóanyagok szobahőmérsékleten is tárolhatók, ezért szinte bármilyen körülmény között felhasználhatók.

A kutatás eddigi eredményeiről videót is készítettek:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?