Elindult a nagy agrárverseny: külföldi utat is nyerhet, aki jól tippel

Elindult a nagy agrárverseny: külföldi utat is nyerhet, aki jól tippel

agrarszektor.hu
Az agrárszakmát és az ahhoz vezető tanulási lehetőségeket népszerűsíti a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakmai támogatásával induló Nagy Diák Agrárteszt 3. - Mezőgazdálkodj okosan! vetélkedő, nagy értékű nyereményekkel. Az online edukatív játék során a modern agráriummal kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk a középiskolás diákoknak, akik ezúttal a határon túlról is jelentkezhetnek.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Le lehet égni erős napsütésben egy fóliasátorban vagy egy üvegházban? Mi a magyarázata a csokoládé kiszürkülésének? Mire jó a drón a növénytermesztésben? Hol van Magyarországon a legnagyobb rózsafajta-gyűjtemény? Ilyen és ehhez hasonló tudományos kérdésekre kell válaszolniuk azoknak, aki részt vesznek a Nagy Diák Agrárteszt játékon - derült ki a MATE közleményéből.

Az idei évben a határon túlra is kiterjesztett, háromfordulós, online, edukatív vetélkedőbe középiskolás fiatalok kapcsolódhatnak be, de a játékot bárki kitöltheti. A verseny első fordulója 2023. szeptember 1. és december 15. között érhető el a www.agrarteszt.hu oldalon. Az itt legjobb eredményt elért ezer játékos meghívást kap a 2023. december 28-án tartandó középdöntőbe, ahonnan a döntőbe jutó legsikeresebb 10 diák agrártudós között dől el az értékes nyeremények sorsa. A díjátadóra a 2024. januári Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon kerül sor, ahol gazdára talál a kétszemélyes külföldi utazás, a kerékpár és a mobiltelefon.

A MATE-ra felvett gólyák több mint fele, azaz több mint 1700 fő agrár- és élelmiszertudományi képzésekre nyert felvételt az idén. Nagy öröm számunkra, hogy a gólyák táborát erősíti Rédler Zalán, az Agrárteszt tavalyi fődíjasa is, aki egyetlen versenyzőként teljesítette hibátlanul a döntő fordulóját. Idén először ráadásul a határon túlról is lehet regisztrálni a vetélkedőre, így még több Zalánhoz hasonló kíváncsi diák előtt nyílik meg a lehetőség, hogy a játék révén betekintsen a mezőgazdaságban tapasztalható óriási fejlődésbe és később ezt a pályát válassza

- emelte ki Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

Rédler Zalán, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium végzős hallgatója 16 ezer diák közül nyerte meg tavaly a Nagy Diák Agrártesztet, amit idén harmadjára szervez meg a DUE Médiahálózat. A fődíjast a MATE osztatlan agrármérnöki képzésére vették fel, ahol ezekben a napokban kezdte meg felsőfokú tanulmányait.

A Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt első fordulója már elkezdődött. Négy hónap múlva tehát ki fog derülni, ki lesz Zalán után a legokosabb diák agrártudós a térségben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 11. 13:33