12 fős csoportokat várnak ingyenes sajt- és túrókészítő tanfolyamokra

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága a "Tanuljunk együtt!" elnevezésű program keretében tejipari gyakorlati napokat szervez a mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetnél. Az ingyenes szakmai eseményeken a résztvevők az oltós alvasztású sajtok és a savas alvasztású tejtermékek előállításával ismerkedhetnek meg.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Újragondolta a 2019-es "Tanuljunk együtt!" programok tematikáját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága. A lényeges, elméleti alapokon nyugvó gyakorlati ismeretek átadása mellett az idei tematikák összeállításánál cél volt, hogy hasznos tartalommal bővüljenek a programok. Ennek megfelelően a már korábbi gyakorlati napok valamelyikén résztvevő tagok is találkozhatnak újdonságokkal.


A két-két napos, kiscsoportos üzemi program keretében a résztvevők jeles elméleti és gyakorlati szakemberektől kapnak bővebb ismereteket a savas és oltós alvasztású termékgyártásról. A savas és vegyes alvasztású tejtermékek program esetében újabb termékek kerültek a tematikába, így ebben a félévben elsősorban

a kettős alvasztású termékek (pl. leveles túró) és a krémesített termékek (pl. krémtúró) gyártástechnológiájával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Az oltós termékgyártás esetében a feldolgozással most ismerkedőknek továbbra is biztosítják az alapvető ismeretek megszerzését a kezdő csoportban, míg a gyakorlott előállítók a haladó csoport programja szerint megismerhetik a sajtminőséget befolyásoló tényezőket és a sajthibákat, továbbá konzultálhatnak a saját előállítású sajtok érzékszervi tulajdonságairól.

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpontok, tematikák:
2019. április 3-4. - Oltós alvasztású sajtok készítése (kezdő csoport)
2019. április 24-25. - Oltós alvasztású sajtok készítése, sajthibák (haladó csoport)
2019. május 15-16. - Savas és vegyes alvasztású friss sajt készítése (haladó csoport)

A gyakorlati napokon - a tanüzem méretének megfelelően - alkalmanként maximum 12 fő részvételét tudják biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Az érdeklődők további információkat Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a polczer.katalin@nak.hu címen vagy a +36 70 490 50 80-as telefonszámon.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?