2021. február 24. szerda Mátyás

Hírek - Karrier

Lassan itt a betakarítási időszak: így pótolnák a hiányzó idénymunkásokat Angliában

A korábban már emlegetett Women's Land Army mintájára a diákok „gyaloghadseregét” várják nyárra a földekre az angliai gazdák. A koronavírus és a járvány miatt elrendelt korlátozásokból kifolyólag ugyanis továbbra sincs elegendő idénymunkás a földekre, ezért a Greater Lincolnshire-i gazdák a diákok segítségére számítanak a nyári szünetben, és arra buzdítják őket, hogy vállaljanak önkéntes munkát a földeken a betakarítási időszakban.
 
 

A kelet-angliai Lincoln városában található Greater Lincolnshire Local Enterprise Partnership (LEP) felhívást tett közzé a médiában, ugyanis Nagy-Britanniában vészesen közeledik a fő nyári betakarítási szezon, és május végére körülbelül 80 ezer idénymunkásra lenne szükség a térségben arra, rendesen el tudják végezni a munkálatokat. A LEP ezért a nagygimnazistákat és a felsőoktatásban részt vevő hallgatókat szólította „fegyverbe”. A közösségi médiában már elindult az erről szóló kampány, és az oktatási intézetekbe is elküldték az információkat, írta meg a Farming UK.

Az élelmiszerszektor a térségben mintegy 56 ezer embert foglalkoztat, és Nagy-Britannia zöldségtermesztésének egynegyedét adja. Az pedig kiemelten fontos, hogy el tudjuk látni friss élelmiszerrel az országot

– mondta Sarah Louise Fairburn, a LEP élelmiszerügyi tanácsának igazgatósági tagja.

Sarah Louise Fairburn arról is beszélt, hogy a koronavírus elleni küzdelem kapcsán bevezetett utazási korlátozások miatt a térség gazdaságainál komoly problémát jelent a betakarításhoz szükséges idénymunkások alkalmazása. A LEP ezért reméli, hogy a diákok megszólítása sikeres lesz, ami egyrészt segítene az ágazatnak a talpra állásban, másfelől lehetőséget nyújt a diákoknak arra, hogy pénzt keressenek a nyári szünetben.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu