Már lehet jelentkezni az Szegedi Tudományegyetem új precíziós szakképzésére

Már lehet jelentkezni az Szegedi Tudományegyetem új precíziós szakképzésére

agrarszektor.hu
Precíziós kertészeti szakmérnök képzés indul februárban a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Mezőgazdasági Karán online levelező rendszerben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A "Fenntartható precíziós kertészeti szakmérnök/szakember" szakirányú továbbképzési szak válasz a mezőgazdaság mai kihívásaira. A digitalizáció, a precíziós eszközök alkalmazása a kertészeti termesztésben rohamosan fejlődik, segítve a fenntarthatóságot. Az SZTE felismerve a kor kihívásait, új képzését blended learning (online levelező oktatás) formában indítja.

Az online levelező oktatás lényege, hogy az elméleti anyagot távoktatás formájában kapják meg a hallgatók, míg a gyakorlati képzés továbbra is közvetlen részvétellel zajlik olyan helyszínen, ahol a legalkalmasabb a hallgatók és az oktatás minősége szempontjából. A távoktatás teljes rugalmasságot biztosít, az oktatók online és személyes (csoportos) konzultációs lehetőséget biztosítanak.

A kertészetben, mint a mezőgazdaság sok más területén, az erőforrások mennyisége, minősége csökken. Az SZTE Mezőgazdasági Kar szakemberei vallják, hogy a korszerű technikák alkalmazása nem áll szemben a fenntarthatósággal, ezért az ökológiai szemléletű kertészeti termesztés ismerete a szakma fontos része.

A képzést olyan szakembereknek ajánlják, akik a mezőgazdaság vagy természettudomány területén felsőfokú alapképzéssel rendelkeznek és a kertészet, kiemelten a korszerű növényházi termesztés és az ökológiai szemléletű kertészeti kultúrák területén speciális és gyakorlatcentrikus tudásra szeretnének szert tenni. A képzés során a gyakorlati ismeretek bemutatására a Dél-Alföld kertészeti hagyományait kihasználva kerül sor. A továbbképzéssel kapcsolatban bővebb felvilágosítást az SZTE Mezőgazdasági Kar Tanulmányi és Továbbképzési Osztálya ad.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?