2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Hírek - Karrier

Megvan az Év Agrárembere - Ők lettek a befutók

Zsigó György okleveles agrármérnököt, növényvédő mérnököt választották a 2015-ös Az Év Agrárembere Díj fődíjasának, vagyis Az Év Agráremberének. A díj fővédnöke Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke volt.
 
 

A másodszor meghirdetett Az Év Agrárembere díjjal azokat a gazdálkodókat tüntetik ki, akik rendkívüli szakmai teljesítményük mellett jelentős társadalmi felelősségvállalással rendelkeznek. A díj fővédnöke Gyuricza Csaba, az MVH elnöke volt. Tavaly 10 kategóriát írtak ki a szervezők: Agrárgépészet, Agrárkutatás, Állattenyésztés, Erdészet-vadászat, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Kertészet, Növénytermesztés, Növényvédelem.

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?

Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!


A jelölés időszaka 2015. októberében kezdődött, a díjra 126 szakembert jelöltek. Közülük harmincan jutották tovább internetes szavazás és szakmai értékelés alapján a második fordulóba, majd a független, szakmai zsűri meghozta döntését a kategórianyerteseket illetően. A szavazás viszont folytatódott a Közönségdíjért, de ez már nem befolyásolta sem a kategóriagyőztesek, sem Az Év Agráremberének kiválasztását. Utóbbi személyét maguk a kategóriagyőztesek, illetve a szakmai zsűri választotta ki a gálaesten, titkos szavazással.

 

A 2015-ös Az Év Agrárembere Díj győztese Zsigó György okleveles agrármérnök, növényvédő mérnök. 

Zsigó Györgyöt sokéves növényvédelmi munkássága, közéleti tevékenysége, önzetlen és a közjót szolgáló, szakembereknek térítésmentesen nyújtott növényvédelmi előrejelzései miatt jelölték a kitüntető díjra. Házikerti és közterületi növényvédelmi megfigyelései, vizsgálatainak és előrejelzéseinek térítésmentes publikációi, szakmai odafigyelése a piac változására, fiatal és idősebb kollégáinak feltétel nélküli segítése a mai magyar növényvédelmi előrejelzés ikonikus alakjává emelték.

A szakember bevallotta, hogy nem számított a győzelemre, de elárulta azt is, hogy mindig tele van tervekkel, ötletekkel, így a fődíjjal járó egymillió forintot egy betegségkert kialakítására szánja, amely tovább segítheti növényvédelmi előrejelzéseit.

A 2015-ös Az Év Agrárembere Díj kategóriagyőztesei
Agrárgépészet: Kustra Mihály (Felsőszentmárton)

Agrárkutatás: prof. dr. Birkás Márta (Gödöllő)

Állattenyésztés: Pócz János (Gödöllő)

Erdészet-vadászat: Répászky Miklós (Abádszalók)

Feldolgozó-élelmiszeripar: Günzer Tamás (Villány)

Fenntartható Gazdálkodás: Szólláth Tibor (Hajdúnánás)

Fiatal gazda: Czakó Szabolcs János (Kiskunfélegyháza)

Kertészet: Müller Jenő (Kecskemét)

Növénytermesztés: Szöllősi Károly (Apostag)

Növényvédelem: Zsigó György (Budapest)

A legtöbb szavazatért járó Közönségdíj:  Bóbics László (Kehidakustány).

Először adtak át a szervezők Innovációs Díjat és Életműdíjat. Előbbit szakmai tevékenységéért Major Zoltán, a Timac AGRO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, utóbbit pedig dr. Szász Ferenc állatorvos kapta a szaporodásbiológia és a mesterséges termékenyítés területén végzett több évtizedes odaadó munkájáért.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu