Pofonegyszerű: 6 dolog, amivel garantáltan egészségesek lesznek a szobanövényeid

agrarszektor.hu
Akad néhány tuti praktika, amiről bizony sok szobanövény-tulajdonos megfeledkezik, pedig ha ezekre mindenki odafigyel, akkor biztosan egészségesek maradnak a kedvencek. Összegyűjtöttük a 6 legfontosabb dolgot, amit ha bevezetsz a szobanövénynevelési rutinba, akkor hosszú távon garantált az optimális növekedés és virágzás.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Ha szeretnéd, hogy biztosan sokáig egészségesek maradjanak a szobanövényeid, akkor itt az ideje, hogy bevezesd ezeket a tuti praktikákat a növénynevelési rutinba. Érdemes erre a 6 dologra mostantól odafigyelned, és garantált lesz a megfelelő virágzás és növekedés - írja a balconygardenweb.com. 

1. Mindig távolítsd el a sérült, beteg, elhalt leveleket és virágokat

Minden alkalommal távolítsd el a sérült, beteg, esetleg már elhalt részeket a növényről. Ezzel nemcsak a fertőzések kialakulását akadályozhatod meg, de a kedvenced több energiát tud majd a növekedésre és a virágzásra fordítani. Ha tehát száraz, elpusztult levelet, virágot vagy szárat találsz, vágd le óvatosan a növényről.

2. Ellenőrizd gyakran a levelek fonákját

Érdemes gyakran ellenőrizni a levelek fonákját, ezen a részen ugyanis könnyedén elrejtőzhetnek a kártevők, amelyek így észrevétlenül megbetegíthetik a növényt. Ha barnul, szárad, esetleg deformálódik a levél, az sosem jelent jót, általában valamilyen fertőzésre utal. Ilyenkor azonnal kezdd el a növény kezelését, ha ugyanis időben nekilátsz a permetezésnek, akkor még könnyen megmentheted. 

3. Vizsgáld meg a talaj nedvességtartalmát ujjal

Megéri használni az ujjad, ha ellenőrizni akarod növényed talajának nedvességtartalmát, ezzel a trükkel ugynais könnyedén elkerülheted a túlöntözést. Dugd be az ujjad a talaj felső részébe néhány centiméter mélyen, ha száraz a talaj, locsold meg a növényt, ha nedves, akkor várj még vele pár napot.

4. Néha rázd meg kicsit a növényt

Hetente egyszer rázd meg óvatosan a növényt, ezzel ugyanis kicsit imitálhatod számára a szelet, amivel erősítheted a gyökérzetét. Emellett a száraz, gyenge leveleket is könnyen eltávolíthatod, így segítve a növény megfelelő növekedését.

5. Figyeld a növény növekedését

Ellenőrizd gyakran, hogy megfelelően növekszik-e a növényed. Ha úgy látod egy irányba, jellemzően a napfény felé fordul, akkor hetente forgasd, hogy minden részen egyenletesen érje a napsütés. Amikor új hajtás jelenik meg a növényen, akkor érdemes tápanyaggal, vízzel ellátni, hogy legyen energiája az optimális növekedéshez.

6. Tisztítsd a szobanövények levelét

Tisztítsd meg hentete legalább egyszer a növények levelét a portól, illetve a különböző szennyeződésektől. A koszos levelek megnehezítik a fotoszintézis folyamatát, és nem tud elegendő napfényt magába szívni a növény. Használj tiszta, puha, nedves pamutrongyot, és töröld át néhány naponta a leveleket.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?