Kiirthatatlan növény jelent meg a kertekben: mindent elnyom, ha nem vigyázol

Kiirthatatlan növény jelent meg a kertekben: mindent elnyom, ha nem vigyázol

agrarszektor.hu
Valószínűleg nem létezik olyan hobbikertész, aki ne találkozott volna még a podagrafűvel, aminek a megjelenése igencsak bosszantó, ugyanis nagyon nehéz kiírtani. Akad azonban három olyan növény, amely elültetésével könnyedén távol tudjuk tartani ezt az agresszív gazt a kertünkből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Növények a podagrafű ellen

Még mielőtt igazán elkezdődött volna a kerti szezon, már meg is jelent egy nem túl kedvelt növény, a podagrafű - írja az otthonokesmegoldasok.hu. Ahol elkezd nőni, ott más virág nem fog megélni. Vannak azonban olyan virágok, melyek képesek távoltartani a podagrafüvet, méghozzá úgy, hogy elvonják tőle a számára fontos oxigént és vizet. Mutatjuk, melyek ezek:

1. Alpesi tündérvirág

Ez az árnyékszerető növény akár 30 centiméter magasra is megnőhet. Sárga vagy rózsaszín virágai a leveleihez képest kicsik és filigránok, szinte tündérszerűek. Létezik belőlük örökzöld fajta is. Az alpesi tündérvirágot elsősorban talajtakaróként szokták használni. Amit mindig tarts szem előtt: 3-4 évig is eltarthat, hogy ténylegesen takarja a talajt, azaz ennyi idő elteltével lesz annyira sűrű. Ettől függetlenül már a második évtől képes elűzni a podagrafüvet.

2. Tűzgyöngyvirág

Ez a növény nemcsak azért remek választás, mert távol tartja a podagrafüvet, hanem azért is, mert nagyon szép. Fajtától függően akár 50-90 cm magasra is megnőhet. Nagy levelei eltakarják a talaj nagy részét, és ezek között nőnek ki a virágok, méghozzá áprilistól szeptemberig. Számos színben kapható: léteznek sötétzöld és sötétpiros levelűek, a virágok pedig lehetnek rózsaszínűek és pirosak is. Az ideális ültetési hely félárnyékos, de rendszeres öntözés mellett a napos helyeken is jól érzi magát.

3. Örökzöld keserűfű

Az örökzöld keserűfű csak 20-30 centiméter magasra nő, ettől függetlenül távoltartja a podagrafüvet. Júliustól szeptemberig virágzik. Virágai először fehér színűek, majd idővel erőteljes rózsaszínben pompáznak. A napos helyeket részesíti előnyben, de az árnyékban is el tud élni - ilyenkor azonban kevesebb virág díszíti.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02