7 szupernövény, ami még a koronavírus elleni harcban is segíthet: itt a lista

7 szupernövény, ami még a koronavírus elleni harcban is segíthet: itt a lista

agrarszektor.hu
Rengeteg olyan növény van, amely fogyasztásával erősíthetjük az immunrendszerünket, fontos azonban, hogy erről most, a koronavírus-járvány idején se feledkezzünk meg, sőt érdemes fokozottan odafigyelni a megfelelő vitamin- és tápanyagbevitelre. Összegyűjtöttünk 7 olyan növényt, amelyet mindenképp javasolt most beépíteni a mindennapokba annak érdekében, hogy bármilyen járvánnyal vagy vírussal fel tudjuk venni a harcot.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A COVID-19 egy vírusos, légúti, illetve légzőszervi megbetegedés, amelyet a SARS-CoV-2 nevű koronavírus okoz. A vírust a fertőző betegek cseppfertőzéssel terjesztik. A koronavírus tünetei személyenként eltérhetnek, és általában megfázással vagy influenzával kezdődik. A leggyakoribb jelek a következők: köhögés, orrfolyás, fáradtság, láz, tüsszögés, torokfájás, fejfájás, légzési nehézségek. Bár tanácsos azonnal orvoshoz fordulni, amint a tüneteket észleljük, akad néhány növény, amelyet érdemes beépíteni a mindennapokba megelőzésként, és immunrendszer-erősítésként egyaránt. 

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében fontos a rendszeres, szappannal történő kézmosás, illetve a tenyér folyamatos fertőtlenítése - írja a balconygardenweb.com. A mindennapok során a legtöbben mobiltelefonoznak, esetleg kezet fognak másokkal, így a baktériumok elpusztítása miatt elengedhetetlen a gyakori kézfertőtlenítés. Figyeljünk arra, hogy csak tiszta kézzel nyúljunk az arcunkhoz, szemünkhöz, szánkhoz, és tartsunk megfelelő távolságot a tüsszögő, köhögő emberektől, illetve ha mi magunk tüsszentünk vagy köhögünk, minden esetben takarjuk el a szánkat. Viseljünk a szabadban mindig maszkot, és ha tüneteket észlelünk magunkon, azonnal keressünk fel orvost. 

Növényekkel a koronavírus ellen

Az idős emberek sokkal nagyobb eséllyel kaphatják el a koronavírust, hiszen nekik már gyengébb az immunrendszerük, illetve gyakran van valamilyen krónikus megbetegedésük (magas vérnyomás, cukorbetegség, szívproblémák). Nekik még fontosabb, hogy odafigyeljenek a megfelelő vitamin- és tápanyagbevitelre, érdemes ezért néhány olyan növényt beépíteniük a mindennapokba, mint a citrom, a gyömbér, a menta, vagy akár a fokhagyma. 

1. Kurkuma

A kurkuma egy gomba- és vírusölő, valamint gyulladáscsökkentő szuperélelmiszer. Kurkumint tartalmaz, amely egy élénk sárga kémiai vegyület, és bizonyítottan jó hatással van az egészségre. Érdemes naponta fogyasztani akár por formájában vízzel vagy tejjel összekeverve, de kitűnő ételek is készíthetők vele, mint a curry, vagy az indiai levesek. 

2. Fokhagyma

A fokhagyma olyan vegyületet tartalmaz, amely akkor szabadul fel igazán, amikor felvágják, vagy összezúzzák a hagymát. Ez az aminosav nagyon jó hatással van az immunrendszerre, és a betegségek elleni harcban is óriási segítség lehet. A fokhagymát érdemes aprítva fogyasztani, szinte minden ételben megállja a helyét.

3. Gyömbér

A gyömbér az egyik leghatékonyabb gyógyszer a megfázás és az influenza ellen, a leve pedig kitűnő lehet emésztési problémák esetén. Ízesítsük vele a teánkat, vagy rágcsáljunk el étkezések után egy kis darab gyömbért.

4. Aloe Vera

Az aloe vera erősíti az immunrendszert, és kitűnő vírus-és baktériumölő hatása van, lé formájában pedig az emésztésre van jótékony hatással. Emellett segít a stressz csökkentésében is. 

5. Menta

A mentának nemcsak nyugtató hatása van, de kitűnő orvosság a torokfájás kezelésére, és segít legyőzni a különböző légzőszervi megbetegedéseket is. Emellett a baktériumok ellen is hasznát vehetjük.

6. Áfonya

Az áfonya tele van antioxidánsokkal és nagy hasznát vehetjük légúti fertőzések esetén. Emellett az áfonyának erős vírusölő hatása van, és segíthet a tüdőgyulladás elleni küzdelemben is.

7. Citrom

A citrom az egyik legnagyobb és legjobb C-vitamin forrás, emellett tele van antioxidánsokkal, így immunrendszer erősítő hatása is van. Ráadásul szinte minden ételt és italt ízesíthetünk vele, így gond nélkül fogyaszthatjuk szinte minden nap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?