Erre senki sem számított: virágzik a cseresznyefa októberben

MTI
Váratlan cseresznyefa-virágzás kezdődött idén ősszel Japánban, ahol a természeti látványosság általában a tavasz kezdetét szokta jelezni. A szakemberek szerint a szokatlan jelenség hátterében a szigetországot sújtó tájfunok állnak, a viharok követő melegebb hőmérséklet ugyanis összezavarhatta a növényeket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Minden évben március végén és április elején halványrózsaszín virágokkal teli fák lepik el egész Japánt. A látványt általában két hétig lehet élvezni a kelet-ázsiai országban, idén ősszel azonban váratlan cseresznyefa-virágzás kezdődött el az országban. A Weathernews japán meteorológiai szolgálat szerint most októberben több mint 300-an jelentettek virágzást a környékükön, aminek a szakértők szerint a szigetországot idén sújtó tájfunok sora állhat a hátterében.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A szakemberek szerint a cseresznyefák levelei kibocsátanak egy hormont, amely megakadályozza a bimbók kifejlődését. Idén azonban az erős tájfunok miatt a fák elveszítették a leveleiket, ami magyarázatot adhat a virágzás beindulására, ugyanakkor a viharokat követő melegebb hőmérséklet is összezavarhatta a növényeket. A most szirmot bontott bimbók jövőre nem fognak újra virágozni, ám mindez "minimálisan" fogja befolyásolni a 2019-es cseresznyefa-virágzási szezont.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?