Erre senki sem számított: virágzik a cseresznyefa októberben

Váratlan cseresznyefa-virágzás kezdődött idén ősszel Japánban, ahol a természeti látványosság általában a tavasz kezdetét szokta jelezni. A szakemberek szerint a szokatlan jelenség hátterében a szigetországot sújtó tájfunok állnak, a viharok követő melegebb hőmérséklet ugyanis összezavarhatta a növényeket.

Minden évben március végén és április elején halványrózsaszín virágokkal teli fák lepik el egész Japánt. A látványt általában két hétig lehet élvezni a kelet-ázsiai országban, idén ősszel azonban váratlan cseresznyefa-virágzás kezdődött el az országban. A Weathernews japán meteorológiai szolgálat szerint most októberben több mint 300-an jelentettek virágzást a környékükön, aminek a szakértők szerint a szigetországot idén sújtó tájfunok sora állhat a hátterében.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A szakemberek szerint a cseresznyefák levelei kibocsátanak egy hormont, amely megakadályozza a bimbók kifejlődését. Idén azonban az erős tájfunok miatt a fák elveszítették a leveleiket, ami magyarázatot adhat a virágzás beindulására, ugyanakkor a viharokat követő melegebb hőmérséklet is összezavarhatta a növényeket. A most szirmot bontott bimbók jövőre nem fognak újra virágozni, ám mindez "minimálisan" fogja befolyásolni a 2019-es cseresznyefa-virágzási szezont.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK


Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu