Ezzel a módszerrel végleg megszabadulhatsz a poloskáktól: mutatjuk a trükköt

agrarszektor.hu
Hosszú évek óta állandó problémát jelentenek a kertészek számára a poloskák. Szinte lehetetlen védekezni ellenük, és habár a mezőgazdaságban és kiskertekben engedélyezett rovarölő szerek mindegyike végez a kártevővel, a táplálkozó lárvák a termések érésekor jelennek meg, ilyenkor azonban már ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására is. Találtunk egy szuper és gyors módszert, amellyel távol tarthatjuk a poloskákat a zöldségektől, mindössze néhány fátyolfóliára van hozzá szükségünk.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy zárt agráros Facebook-csoportban szúrtunk ki egy hatékony módszert, amellyel hatékonyan távol lehet tartani a poloskákat a zöldségektől. Egy kerttulajdonos osztotta meg tapasztalatait, azzal kapcsolatban, hogy kétségbeesetten kereste a megoldást a kártevő ellen, amikor kapott egy tanácsot. 

EZ IS ÉRDEKELHET
Fátyolfóliából zsákokat varrt és ezeket tette az éppen termést hozó zöldségek köré, mint a paradicsom vagy a paprika. Fontos, hogy a zsákok akkorák legyenek, hogy az egész növény beleférjen, ha erre nincs mód, az is elegendő, ha csak a termést hozó részeket fóliázzuk be. Elmondása szerint minden zöldség tökéletesen érik a zsákokban, a kártevők pedig azon kívül ragadtak. 

A kertész posztjában kitért arra is, hogy néhány napja lett nagyon intenzív a poloskainvázió a kertjében, akkor leszedték a már érett terméseket, a többire pedig zsák került. Habár kicsit macerás mindig leszedni a zsákot, amikor már megérett egy termés, majd visszazárni a fóliát, de így legalább van mit szüretelni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?