Duplázta negyedéves profitját a világ legnagyobb mezőgép gyártója

agrarszektor.hu
Több mint duplájára javította negyedéves adózott eredményét a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója, a Deere & Co., ez jóval meghaladta a várakozásokat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A cég közölte, hogy a pénzügyi év első negyedévének január végi lezárásával 513,7 millió dollár, tehát részvényenként 1,20 dollár adózott eredményt értek el. Ez az előző évi 243,2 millió dolláros, részvényenként 57 centes profitjuknak több mint duplája - tudta meg az MTI.

Ez jóval meghaladta a szakértők várakozásait, hiszen ők ennél jóval kisebb, 97 centes részvényárakra számítottak az első negyed évben. A cég árbevétele viszont nem érte el az elemzők várakozásait, hiszen ők 5,56 milliárdos eredményt vártak, ehhez képest 5,51 milliárd dollár teljesült, hozzá kell tenni, hogy ez is 30 százalékos növekedés.

A John Deere gépek forgalmazójának eladásai 18-20 százalékos bővítését tervezi az október végén záruló pénzügyi évben. A cég erre az évre közel 2,5 milliárd dolláros adózott eredményt vár, ami meghaladja a szakértők által becsült 2,37 milliárd dollárt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?