Ennyit keres és ennyi támogatást kap a brit tejtermelő, amikor panaszkodik

agrarszektor.hu
A hideg tavasz, majd a nyári szárazság megnehezítette a brit tehenészetek életét is, ami jelentős jövedelemcsökkenésben nyilvánult meg idén. Az időjáráson kívül az emelkedő költségek is hozzájárultak a nyereség szignifikáns eséséhez. Ezzel együtt még mindig profitábilis ez a tevékenység, de ez már leginkább a támogatásoknak köszönhető - írja a farminguk.com.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az októberben legvégén publikált brit adadatok szerint a húsmarha- és a tejelőmarha-ágazatban is nagyot zuhant a termelés eredményessége. Ez azzal jár, hogy a brit gazdák is egyre inkább rá vannak utalva a támogatásokra. A tehenészetek bevétlei 38 százalékkal csökkentek, miközben az állandó és a változó költségek is sokat emelkedtek idén.

Egy átlagos brit tehenészet bevételei 30.300 fonttot (11,5 millió forintot) tettek ki, miközben támogatásokból különbző jogcímeken összesen 43.400 fontot (16,5 millió forintot) tehetett zsebre. A tej ára 2 százalékot emelkedett, a termelése pedig 7 százalékkal bővült az idei évben, ami biztató lenne, csakhogy a takarmányozási költségek 22 százalékkal nőttek, ahogy a munkaerő és a gépüzemeltetés is több kiadással járt.

Ezzel együtt a tejtermelőknek még mindig nem lehet okuk panaszra, ugyanis ebben az ágazatban találni a legtöbb olyan gazdaságot, amelyikben az éves profit meghaladja 75 ezer fontot (28,5 millió forintot). A baromfiszektor után ez a legjövedelmezőbb állattenyésztési ágazat Nagy-Britanniában.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?