Milliárdok a feldolgozóknak

agrarszektor.hu
Lezárult a mezőgazdasági termékek értéknövelése jogcím keretében 2012-ben benyújtott támogatási kérelmek elbírálása. Az élelmiszeripari feldolgozók összesen újabb 7,9 milliárd forint támogatáshoz jutnak. A döntések kipostázását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megkezdte.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A 2012. június 22 - július 23. közötti időszakban benyújtott támogatási kérelmek alapján, a feldolgozóipari tevékenységük mértéke alapján mezőgazdasági, illetve nem mezőgazdasági termelőnek minősülő ügyfelek igényelhettek támogatást élelmiszeripari feldolgozó tevékenységgel kapcsolatos beruházás megvalósításához a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében.

A támogatási kérelmekben szereplő támogatási igény jelentős összegére tekintettel a Vidékfejlesztési Minisztérium a jogszabály alapján - a mezőgazdasági, illetve a nem mezőgazdasági termelők támogatásához együttesen - rendelkezésre álló 5 milliárd forint összegű forrást 7,9 milliárd forintra emelte meg. Ennek eredményeként összesen 148 kérelmező nyerte el a támogatást. Mezőgazdasági termelők esetén a legalább 55 pontot, nem mezőgazdasági termelők esetén a legalább 54 pontot elérő kérelmeket hagyhatja jóvá a Hivatal a jogszabályban előre meghirdetett értékelési rendszer alapján.

Az MVH megkezdi a határozatok kipostázását az ügyfelek részére. A támogatási összeg igénylésére az ügyfeleknek a támogatási határozatuk jogerőre emelkedését követően, a jogszabály alapján a jogcím vonatkozásában megnyíló kifizetési kérelem benyújtási időszakokban nyílik lehetőségük.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?