Ez az utolsó pillanat - Meg kell menteni a magyar paprikát

agrarszektor.hu
Több mint száz fűszerpaprika-termelővel kötött szerződést a Kotányi Hungária Kft. a Csongrád megyei Mórahalmon. A cél az, hogy "100 százalékban magyar és 100 százalékban első osztályú paprika" jusson el a fogyasztókhoz. Ma már alig van ugyanis olyan fűszerpaprika a hazai piacon, amelyik nem tartalmaz máshol előállított importpaprikát is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Komoly reményeket fűz a vállalkozás a Mórahalmon megkötött szerződésekhez a bejelentés szerint. Nógrádi Zoltán, a település polgármestere elmondta, hogy a tervek szerint a résztvevők idén 120 tonna őrleményt állítanak elő 1000 tonna nyers paprikából. Ez háromszor több lenne, mint a tavalyi mennyiség. Amennyiben sikeressé válik a kezdeményezés, egyéb zöldségféléket is bevonhatnak a termesztésbe, és a jövőben a bővülő szárítmány-előállításra koncentrálhatnak - közölte az MTI szerint a polgármester.

Bárány Tamás, a Kotányi Hungária Kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, mindent meg kell tenni azért, hogy a magyar paprika jobb kondícióban és erőteljesebben jelenhessen meg. Ehhez szerinte a termelőkkel szembeni korrekt üzletpolitika következetes betartására van szükség, mivel "a 24. órában vagyunk, mert alig lehet találni nem kevert paprikát a piacon". "Tisztességesek vagyunk a termelőkkel, mert szeretnénk, hogy jövőre is termeljenek, és tisztességesek vagyunk a fogyasztókkal, mert tudják, hogy 100 százalékban magyar és 100 százalékban első osztályú paprikát vásárolnak tőlünk" - fogalmazott az ügyvezető.

A Földművelésügyi Minisztérium támogatást nyújt a minősített szaprítóanyag-beszerzésekhez.

 

Nagyon régen, 1881-ben alapították a Kotányit
A Kotányi János által 1881-ben alapított szegedi cég Közép-Európa legnagyobb fűszerkereskedő vállalkozása. A mai napig a Kotányi család birtokában lévő vállalkozás számos országban meghatározó piaci szereplő, és a nyilvános cégadatok szerint 2013-ban 3,9 milliárd forintnyi forgalmat ért el. Ez 100 millióval több volt, mint az azt megelőző évben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?