Pirospaprikával etette a tyúkokat a magyar lány: durva, ami a tojásokkal történt

Pirospaprikával etette a tyúkokat a magyar lány: durva, ami a tojásokkal történt

agrarszektor.hu
Különös kísérletbe kezdtett két magyar fiatal, akik egy hónapon át pirospaprikát kevertek a tyúkok tápjához, és azzal etették őket. Arra voltak kíváncsiak, hogy ez a tojások színén meg fog-e látszódni, illetve arra, hogy vajon "elszíneződnek"-e az ebből előbújó kiscsibék? Az eredmény igencsak meglepő lett .

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Remény Farm TikTok-csatornáján keresztül - ahol több mint 18 ezren követik a fiatal párt, Annát és Dávidot - egy kicsi farm kicsit sem mindennapi életébe nyerhetünk betekintést. Ezúttal egy igen meglepő, mondhatni, rendhagyó kísérletről számoltak be, miszerint már egy hónapja pirospaprikával etetik Tyutyut, a tyúkot. Arra voltak kíváncsiak, hogy vajon ez lesz-e bármilyen hatással a tojás színére, valamint arra, hogy milyen színű lesz az a kiscsibe, ami ebből kikel? A tojásokat hétről-hétre gyűjtögették és megjelölve elrakták őket, majd a hónap végén elővették a dobozokat, a tojásokat pedig egymás mellé, egy-egy tálkába törták. 

@remenyfarm

♬ eredeti hang - Remény Farm

Az eredmény pedig önmagáért beszélt, hiszen a negyedik héten begyűjtött tojások színe jóval erősebb narancssárga lett, mint a legelső, paprika nélküli tojásé. Ám ez még mindig nem minden, hiszen Dávid bevallása szerint a paprikás tojásnak a simához képest egészen "paprika" íze volt. Az, hogy a csibének milyen színe lett, még nem derült ki, mivel még nem kelt ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?