Pirospaprikával etette a tyúkokat a magyar lány: durva, ami a tojásokkal történt

agrarszektor.hu
Különös kísérletbe kezdtett két magyar fiatal, akik egy hónapon át pirospaprikát kevertek a tyúkok tápjához, és azzal etették őket. Arra voltak kíváncsiak, hogy ez a tojások színén meg fog-e látszódni, illetve arra, hogy vajon "elszíneződnek"-e az ebből előbújó kiscsibék? Az eredmény igencsak meglepő lett .

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Remény Farm TikTok-csatornáján keresztül - ahol több mint 18 ezren követik a fiatal párt, Annát és Dávidot - egy kicsi farm kicsit sem mindennapi életébe nyerhetünk betekintést. Ezúttal egy igen meglepő, mondhatni, rendhagyó kísérletről számoltak be, miszerint már egy hónapja pirospaprikával etetik Tyutyut, a tyúkot. Arra voltak kíváncsiak, hogy vajon ez lesz-e bármilyen hatással a tojás színére, valamint arra, hogy milyen színű lesz az a kiscsibe, ami ebből kikel? A tojásokat hétről-hétre gyűjtögették és megjelölve elrakták őket, majd a hónap végén elővették a dobozokat, a tojásokat pedig egymás mellé, egy-egy tálkába törták. 

@remenyfarm

♬ eredeti hang - Remény Farm

Az eredmény pedig önmagáért beszélt, hiszen a negyedik héten begyűjtött tojások színe jóval erősebb narancssárga lett, mint a legelső, paprika nélküli tojásé. Ám ez még mindig nem minden, hiszen Dávid bevallása szerint a paprikás tojásnak a simához képest egészen "paprika" íze volt. Az, hogy a csibének milyen színe lett, még nem derült ki, mivel még nem kelt ki.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?