Pirospaprikával etette a tyúkokat a magyar lány: durva, ami a tojásokkal történt

Pirospaprikával etette a tyúkokat a magyar lány: durva, ami a tojásokkal történt

agrarszektor.hu
Különös kísérletbe kezdtett két magyar fiatal, akik egy hónapon át pirospaprikát kevertek a tyúkok tápjához, és azzal etették őket. Arra voltak kíváncsiak, hogy ez a tojások színén meg fog-e látszódni, illetve arra, hogy vajon "elszíneződnek"-e az ebből előbújó kiscsibék? Az eredmény igencsak meglepő lett .

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Remény Farm TikTok-csatornáján keresztül - ahol több mint 18 ezren követik a fiatal párt, Annát és Dávidot - egy kicsi farm kicsit sem mindennapi életébe nyerhetünk betekintést. Ezúttal egy igen meglepő, mondhatni, rendhagyó kísérletről számoltak be, miszerint már egy hónapja pirospaprikával etetik Tyutyut, a tyúkot. Arra voltak kíváncsiak, hogy vajon ez lesz-e bármilyen hatással a tojás színére, valamint arra, hogy milyen színű lesz az a kiscsibe, ami ebből kikel? A tojásokat hétről-hétre gyűjtögették és megjelölve elrakták őket, majd a hónap végén elővették a dobozokat, a tojásokat pedig egymás mellé, egy-egy tálkába törták. 

@remenyfarm

♬ eredeti hang - Remény Farm

Az eredmény pedig önmagáért beszélt, hiszen a negyedik héten begyűjtött tojások színe jóval erősebb narancssárga lett, mint a legelső, paprika nélküli tojásé. Ám ez még mindig nem minden, hiszen Dávid bevallása szerint a paprikás tojásnak a simához képest egészen "paprika" íze volt. Az, hogy a csibének milyen színe lett, még nem derült ki, mivel még nem kelt ki.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?