Hatalmas szenzáció: növényekkel küldtek jeleket az űrbe a tudósok

Hatalmas szenzáció: növényekkel küldtek jeleket az űrbe a tudósok

agrarszektor.hu
A növények felhasználásával állítottak elő energiát, majd láttak el elektromossággal különböző szenzorokat a tudósok, és ezek segítségével jeleket küldtek az űrbe. A műholdas kapcsolaton keresztül kommunikáló növényeket erőforrásként felhasználó készülék a maga nemében első a világon, jelentette ki az Európai Űrügynökség.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A holland Plant-E és az angol Lacuna Space vállalatok közös projektje azon az elven működik, hogy a rendkívül kis energiaigényű készülék olyan rádiófrekvenciákon küld jeleket, amelyeket az alacsony Föld körüli pályán keringő műholdak képesek fogni, írta meg a Future Farming. A program az Európai Űrügynökség telekommunikációs rendszerekkel foglalkozó magas szintű kutatásának (ARTES) része.

A szenzor a levegő páratartalmáról, a talajnedvességről és a talaj hőmérsékletéről küld adatokat, vagyis a segítségével különféle mezőgazdasági művelés alá vont földterületekről kaphatunk pontos és aktuális információkat. Az Európai Űrügynökség szerint ez a technológia segíthet majd a gazdáknak folyamatosan nyomon követni a növényeik állapotát, ami a hozamokat is növelhetik majd.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Plant-E által kifejlesztett rendszer ugyanazokat a mikrobiális üzemanyagcellákat használja áramfejlesztésre, mint amelyeknek a segítségével Pete, a páfrány készíti a szelfijeit a londoni Zoológusok Társaságának állatkertjében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13