Hatalmas szenzáció: növényekkel küldtek jeleket az űrbe a tudósok

Hatalmas szenzáció: növényekkel küldtek jeleket az űrbe a tudósok

agrarszektor.hu
A növények felhasználásával állítottak elő energiát, majd láttak el elektromossággal különböző szenzorokat a tudósok, és ezek segítségével jeleket küldtek az űrbe. A műholdas kapcsolaton keresztül kommunikáló növényeket erőforrásként felhasználó készülék a maga nemében első a világon, jelentette ki az Európai Űrügynökség.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A holland Plant-E és az angol Lacuna Space vállalatok közös projektje azon az elven működik, hogy a rendkívül kis energiaigényű készülék olyan rádiófrekvenciákon küld jeleket, amelyeket az alacsony Föld körüli pályán keringő műholdak képesek fogni, írta meg a Future Farming. A program az Európai Űrügynökség telekommunikációs rendszerekkel foglalkozó magas szintű kutatásának (ARTES) része.

A szenzor a levegő páratartalmáról, a talajnedvességről és a talaj hőmérsékletéről küld adatokat, vagyis a segítségével különféle mezőgazdasági művelés alá vont földterületekről kaphatunk pontos és aktuális információkat. Az Európai Űrügynökség szerint ez a technológia segíthet majd a gazdáknak folyamatosan nyomon követni a növényeik állapotát, ami a hozamokat is növelhetik majd.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Plant-E által kifejlesztett rendszer ugyanazokat a mikrobiális üzemanyagcellákat használja áramfejlesztésre, mint amelyeknek a segítségével Pete, a páfrány készíti a szelfijeit a londoni Zoológusok Társaságának állatkertjében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 06:01