Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.26. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.26. szerda

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, átmeneti felszakadozások inkább csak délen lehetnek - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.02.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.02.26.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.02.26.) napon.

2020.02.26. szerda: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, átmeneti felszakadozások inkább csak délen lehetnek. Sokfelé várható eső, zápor, a déli megyékben helyenként zivatar is. Északnyugatira fordul, megélénkül, néhol meg is erősödik a szél. A csúcshőmérséklet általában 7 és 10 fok között valószínű, de délen, délkeleten 11, 17 fok is lehet. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. éjszaka és szerdán napközben sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Emiatt vizesek, csúszósak lesznek az utak. Az északnyugatira forduló szél élénk, időnként erős lesz, ami iránytartási problémát okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás várható. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet. Az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet.

A következő napok várható időjárása

2020.02.27. csütörtök: Felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, helyenként záporral, hózáporral. Délután nyugaton megnövekszik a fátyolfelhőzet. A szél a déli óráktól északnyugatiról délnyugatira, délire fordul, élénk vagy erős, néhol viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

2020.02.28. péntek: Éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: északkeleten, északon főként hó, délnyugaton többnyire eső valószínű, másutt ez is, az is lehet. Reggeltől nyugat felől lassan szakadozik, csökken a felhőzet (a Tiszántúlon csak késő délután, estefelé), keleten is egyre kevesebb helyen várható eső, havas eső. A szél a Tiszántúlon is északnyugatira fordul, nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Friss híreink:

Hatalmas áttörést értek el a kutatók a gyilkos vírus elleni védekezésben
2019-ben is tovább terjedt az afrikai sertéspestis (ASP) Kelet-Európában, Ázsiában és Afrikában, közel hétmillió sertés halálát okozva. Működő vírusölő és vakcina hiányában a fertőzés gócpontjai ellen csak biológiai biztonsági intézkedésekkel lehetett védekezni. Azonban az University College London és a Pirbright Intézet tudósainak a világon elsőként sikerült megalkotniuk az ASP teljes géntérképét.

Ömleni fog a hús Brazíliából: idén újabb rekordokat döntenek
Olyan lassan gyarapítható állatfajokkal fog hasítani idén a dél-amerikai ország, mint a marha és a sertés, melyek termelése Európában stagnál vagy csökken. Marhahúsból 10,5 millió tonnát, sertéshúsból 4,2 millió tonnát állíthatnak elő a brazilok 2020-ban. Csak a koronavírus hoz némi rizikófaktort a termelésbe.

Agrárium 2020 konferencia: egy hét múlva itt a tavasz csúcseseménye
Egy hét múlva, március 3-án rendezi meg a Portfolio Csoport évindító kecskeméti agrárkonferenciáját, amelyen a legfontosabb idei szabályozási, támogatási, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokról tájékozódhatnak az élelmiszergazdasági szereplők. Az eseményen olyan gyakorlati információk hangzanak el, amelyek ismeretében a konferencia résztvevői megalapozottabb és sikeresebb gazdasági döntéseket hozhatnak. A konferencián az agrárkamarai tagok 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt, a szaktanácsadók pedig négy kreditpontot szerezhetnek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

Támogatott tartalom

Fagykár után (x)

Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 30. 16:02