Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.09. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.09. kedd

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható eső, az északi területeken (Dunántúl északi része, Északi-középhegység) havas eső, havazás is - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.02.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.02.09.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.02.09.) napon.

2021.02.09. kedd: Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható eső, az északi területeken (Dunántúl északi része, Északi-középhegység) havas eső, havazás is. Emellett hajnalban, reggel a főváros és a Dunakanyar tágabb környezetében, az Északi-középhegység nyugati felén néhol ónos eső is valószínű. A Dunától keletre a keleti, délkeleti, a Dunántúlon az északira forduló szelet kísérik élénk, néhol erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi felén 0, +6, délen 7 és 14 fok között alakul. Késő estére -2, +9 fokra hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Nagy területen kell párás, főleg a felhőbe burkolózó domb- és hegyvidéki tájakon ködös időre számítani. Hétfő hajnaltól nagy területen eső, zápor is várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható, emiatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság többeknél előfordulhat.

A következő napok várható időjárása

2021.02.10. szerda: Az éjszakai átmeneti vékonyodást, felszakadozást követően délnyugat felől mindenütt beborul az ég. Északkeleten hajnalra megszűnik a vegyes csapadék (eső, ónos eső, hó), azonban már a reggeli óráktól nyugat, délnyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső. Főként az északi megyékben számítani lehet havas esőre, havazásra, helyenként ónos esőre is. Több helyen megélénkül a délkeleti, estétől a Kisalföldön megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban -6, +3 fok valószínű. A maximum-hőmérséklet 0 és +12 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

2021.02.11. csütörtök: Éjjel, reggel még jobbára borult idő várható, napközben nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, felhőátvonulások lehetnek, estig inkább csak a keleti, északkeleti megyékben maradhat borult az ég. Éjjel, reggel még sokfelé várható csapadék, az esőt nyugat felől több helyen ónos eső, majd egyre inkább havazás váltja fel. Ugyanakkor napközben nyugati irányból szűnik is a csapadék, este inkább már csak a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felén havazhat. Megerősödik, sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Éjszaka -7 és +7 fok közé süllyed a hőmérséklet. A reggeli órákban -6, +8 fokot mérhetnek, majd napközben az enyhébb vidékeken is fagypont alá hűl a levegő.

Friss híreink:

Talajjavító csodaszer: így turbózzák fel a növényeket az élelmes kertészek
Szokatlan, de annál hatékonyabb talajjavítót használ egy amerikai környezetvédő, immáron harmadik éve, és saját elmondása szerint esze ágában sincs visszatérni a régi módszerekhez. Thomas Nelson szerint, amióta nyúltrágyával kezeli a kertjét, a paradicsomai brutális méretűre nőnek, és az ízük is sokkal jobb, mint korábban.

Aggasztó dolog derült ki a magyar talajokról: veszélyben a növénytermesztés?
Magyarország területének mintegy 50%-a mezőgazdasági művelés alatt áll. A szántóföldi művelésű területek több mint harmada, az ország területének negyede valamilyen mértékben már erodálódott. A mező- és erdőgazdasági területek mintegy 60%-a veszélyeztetett a talajdegradáció által. A talaj termőképességének megóvása azért szükséges, mert csak ez biztosítja a minőségi élelmiszerek előállítását, a talajminőség romásával romlik az élelmiszerek minősége is. 2021. Január 27-én a talajok termőképességeinek megóvása és a talajdegradáció csökkentése céljából alapították meg a Magyar Talajbaktérium -gyártók és -forgalmazók Szakmai Szervezetét, amely 2020-ban Szövetséggé alakult. Az Agrárszektor céljaikról és terveikről kérdezte a szövetséget.

Pofonegyszerű: ne dobd ki a maradékot, fillérekből nevelhetsz belőle szobanövényt
A legtöbb maradék, amely a konyhában keletkezik, általában a kukában végzi, vagy jobb esetben a komposztban. Talán sokan nem tudják, de vannak olyan növényi hulladékok, amelyeket bizony nem érdemes kidobni, mert pofonegyszerűn és fillérekből nevelhetünk belőlük szobanövényeket. Összegyűjtöttünk öt olyan növényt, amelynek az eddig szemétnek hitt részeiből bármikor könnyedén hajtathatunk csodaszép zöldet otthonunkba.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?