Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.14. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.14. vasárnap

agrarszektor.hu
Többnyire gyengén felhős, napos idő várható, az ország déli, illetve keleti kétharmadán lehet több felhő az égen - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.02.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.02.14.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.02.14.) napon.

2021.02.14. vasárnap: Többnyire gyengén felhős, napos idő várható, az ország déli, illetve keleti kétharmadán lehet több felhő az égen. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, vasárnap a Dunántúli-középhegységben és a Balaton mellett időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és +3 fok között valószínű. Ugyan jórészt pozitív tartományban alakul majd a hőmérséklet, de az erős szél sokat ront majd a hőérzetünkön. Késő estére általában -8, -3 fok várható, de északkeleten néhol már ekkor is -10 fok alá hűl a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Hazánk déli és keleti kétharmadán a gomolyfelhőkből futó hózáporok is kialakulhatnak, emiatt még a jégmentesített utak is újból síkosak lehetnek. A megerősödő északi szél a Balatonnál, valamint a Dunántúli-középhegységben viharossá fokozódhat, ez iránytartási problémát okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontmentes, de továbbra is fagyos idő várható. A hideg miatt ereink összehúzódnak, rosszabb lesz bőrünk vérellátottsága, ez bőrünk kiszáradását, végtagjaink gyors kihűlését eredményezheti. A sok napsütés javítja kedélyállapotunkat.

A következő napok várható időjárása

2021.02.15. hétfő: Általában sok napsütésre számíthatunk, inkább csak az északkeleti, keleti országrészben lehetnek időnként erősebben felhős körzetek, itt-ott hózáporral. Estétől északnyugat, nyugat felől összefüggőbb felhőzet érkezhet, de ebből még nem valószínű csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas vidékeken -13, -19 fokot is mérhetnek. Délután -3, +4 fok lesz a jellemző.

2021.02.16. kedd: A keleti országrészben jobbára gyengén felhős időre van kilátás, általában többórás napsütéssel. A Dunántúlon többnyire közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, elszórtan előfordulhat hószállingózás, havazás is. Helyenként megélénkül a délkeleti, keleti szél. A minimum-hőmérséklet általában -4 és -12 fok között alakul, azonban a derült, szélvédett, havas tájakon -13, -19 fokot is mérhetnek. Délután is csupán -3, +4 fok várható.

Friss híreink:

Ez az új típusú gyümölcsszedő robot az emberrel is felveszi a versenyt: itt a videó
A japán mezőgazdasági és élelmiszeripari kutatásért felelős szervezet (Japanese National Agriculture and Food Research Agriculture - NARO) az autóalkatrészeket gyártó DENSO Corp. vállalattal és a Ritsumeikan Egyetemmel együttműködve egy olyan betakarító robot prototípusát fejlesztette ki, ami ugyanolyan sebességgel képes gyümölcsöt szedni, mint egy ember.

Szuperolcsó megoldások szobanövény-tulajdonosoknak: ezekkel sokat spórolhatsz
Nem kell feltétlenül vagyonokat költened a szobanövényeid gondozására, számos olyan trükk van ugyanis, amiket ha bevetsz, rengeteget spórolhatsz. A titok abban rejlik, hogy rengeteg olyan konyhai alapanyag van, amelyet nemcsak a főzések során hasznosíthatunk, ilyen például a szódabikarbóna. Emellett a konyhában keletkező hulladékot sem mindig érdemes kidobni, a kávézaccnak, a tojás-és banánhéjnak például nagy hasznát vehetjük a szobanövények nevelése során.

Új sertéstelepet hozott létre a hajdú-bihari vállalat: így pörgetnék fel a cég termelését
A siker kulcsa a jó csapat - mondta el az Agrárszektornak Dr. Szabó Viktor, a Bold-Agro Kft. vezetője. Az egyéni vállalkozó hozzátette, hogy a cégcsoportot 30 évvel ezelőtt az édesapja alapította meg, aki több tevékenységet is megpróbált, ebből alakultak ki a mostani üzletágaik. A derecskei székhelyű vállalat jelenleg sertéstenyésztéssel, szántóföldi növénytermesztéssel, gyümölcstermesztéssel, almalé gyártással és vendéglátással foglalkozik.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?