Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.16. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.16. kedd

agrarszektor.hu
Melegfront felhőzete lesz felettünk, hatására általában erősen felhős lesz az ég - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.02.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.02.16.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.02.16.) napon.

2021.02.16. kedd: Melegfront felhőzete lesz felettünk, hatására általában erősen felhős lesz az ég. A keleti határ közelében viszont csak fátyolfelhők lesznek az égen, ott akár több órára is kisüthet a nap. Kora délelőttig az Észak-Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás, később már csak az északi határvidéken, Északi-középhegység térségében lehet hószállingózás, illetve nyugat felé nagyobb eséllyel gyenge havas eső. Számottevő, néhány centiméteres hóréteg kialakulása inkább csak az Alpokalja, Fertő vidékén valószínű, de napközben ott is olvadni fog. A déli szél nagyrészt mérsékelt marad, egy-egy helyen lehet mindössze élénkülés. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő, de az északi fagyzugos völgyekben ennél több fokkal hidegebb lehet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az éjszaka érkező csapadékzónából kedd délutánig az ország északi felében nagyjából a Tisza vonaláig előfordulhat gyenge havazás, hószállingózás. A hóréteg nagyobb része tovább fog olvadozni. Vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak, vezessünk fokozott körültekintéssel!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás várható, emiatt az arra érzékenyeknél fejfájás, fáradtságérzet, teljesítőképesség-csökkenés előfordulhat.

A következő napok várható időjárása

2021.02.17. szerda: Az éjszakai, délelőtti órákban közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Változó, de többnyire gyenge intenzitású csapadékzóna vonulhat át hazánk felett. Általában eső valószínű, de főleg az ország északkeleti harmadán havas eső, havazás, néhol ónos eső is előfordul. Délutántól nyugat felől egyre többfelé szakadozik, csökken a felhőzet, de néhol még kialakulhatnak záporok. Több helyütt megélénkül a déli, délután helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. Hajnalban általában 0, -7, a kezdetben kevésbé felhős, havas tájakon -8, -14 fokot mérhetnek. Kora délután többnyire 4, 10, az Északi-középhegységben 0, +4 fok valószínű.

2021.02.18. csütörtök: Hazánk nagy részén számíthatunk több-kevesebb napsütésre, de erősebben felhős körzetek is előfordulnak, esősorban délnyugaton és északkeleten. Az ország nagy részén nem várható csapadék, az északkeleti határ közelében azonban gyenge eső, hajnalban még akár hószállingózás is lehet. A nyugati, északnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -5 fok között alakul, de a derült, havas részeken -8, -12 fokig is lehűlhet a levegő. Kora délután többnyire 6, 11 fok várható, ugyanakkor az Északi-középhegységben 2, 5 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Vallott a szakember: hosszú távon csak így maradhatnak talpon a magyar tejtermelők
Néhány napja jelent meg a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felmérése arról, hogy a 2020-as év eseményei átlagosan 15-18%-os termelési költség emelkedést jelenthetnek az ágazatban. Harcz Zoltán a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója az Agrárszektor kérdésére elmondta, hogy a tejágazat számára a legnagyobb veszélyt jelenleg az jelenti, ha az ágazati szereplők nem tudnak elég gyorsan fejleszteni, korszerűsíteni.

Zajlik az egyeztetés: már csak egy lépés a drónos növényvédelem Magyarországon?
A Corteva Agriscience már megkezdte az egyeztetéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal a drónok növényvédelem területén történő felhasználása és ennek lehetőségei kapcsán - mondta Borsos László, a vállalat ügyvezető igazgatója az Agrárszektor kérdésére. A szakemberrel arról is beszélgettünk, hogy hogyan tud a Corteva Agriscience reagálni a szerkivonásokra, és hogy mi jellemzi a cég 2021-es innovációit kukorica-, napraforgó- repce- és kalászos fronton.

Ez az új típusú gyümölcsszedő robot az emberrel is felveszi a versenyt: itt a videó
A japán mezőgazdasági és élelmiszeripari kutatásért felelős szervezet (Japanese National Agriculture and Food Research Agriculture - NARO) az autóalkatrészeket gyártó DENSO Corp. vállalattal és a Ritsumeikan Egyetemmel együttműködve egy olyan betakarító robot prototípusát fejlesztette ki, ami ugyanolyan sebességgel képes gyümölcsöt szedni, mint egy ember.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?