Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.01. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.01. szombat

agrarszektor.hu
Reggelig, kora délelőttig elsősorban az ország déli felén, valamint északkeleten lehet elszórtan zápor, egy-egy helyen zivatar - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.05.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.05.01.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.05.01.) napon.

2021.05.01. szombat: Reggelig, kora délelőttig elsősorban az ország déli felén, valamint északkeleten lehet elszórtan zápor, egy-egy helyen zivatar. Később csökken a felhőzet, napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett csak elvétve, estétől délnyugat felől újra egyre többfelé lehet számítani záporokra, zivatarokra. A déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között változik. Késő estére 14, 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű tüneteket tapasztalhatunk, többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

A következő napok várható időjárása

2021.05.02. vasárnap: Éjjel, délelőtt fülledt, párás időre számíthatunk sok felhővel, és sokfelé intenzív záporokkal, zivatarral, nagy területen viharos délnyugati széllel. Délután egy hidegfront érkezik északnyugat felől. Az ország nagy részén ekkor lehet több napsütés, a Dunántúlon azonban átmeneti szünet után ismét kialakulhat eső, zápor. A front mögött egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, viharos lökések estig még előfordulhatnak, a hegyekben 90 km/h körüli lökések sem kizártak. A legtöbb csapadék a nap során északkeleten hullhat, ott területi átlagban is 10-20 mm valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 27 fok között valószínű, a Fertő térségében mérhetik az alacsonyabb értékeket, és délután északnyugat felől gyors, jelentős lehűlésre számíthatunk.

2021.05.03. hétfő: A nap első felében még sok felhő lesz az égen, később azonban gomolyosodik és csökken a felhőzet, délután számíthatunk több napsütésre. Csapadékra éjjel, délelőtt a nyugati, délnyugati megyékben, délután inkább északkeleten számíthatunk záporok formájában, de zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél általában élénk, az Észak-Dunántúlon, főváros környezetében erős lesz. Hajnalra 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet, délután 12, 19 fok közötti értékek várhatók.

Friss híreink:

Így komposztálnak a profi kertészek: ezzel a módszerrel rengeteg időt spórolhatsz
Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy a komposztálás mennyire költséghatékony, környezetbarát és kiváló felhasználhatóságú művelet. Számos előnnyel jár, akik pedig jártasabbak a témában, azok tudják, hogy több lehetséges módja is van annak, hogy komposztot állítsunk elő. Ilyen például a forró vagy meleg komposztálás. Hogy mi is az pontosan és miért annyira szuper, azt most néhány pontban összegyűjtöttük, így ha betartjuk az alábbi szabályokat, akkor rövid időn belül a mi kertünkben is megtalálható lesz az igazi fekete arany.

Megszólalt a professzor: ez a helyzet valójában a bioélelmiszerekkel Magyarországon
Évtizedek óta kutatja a feldolgozóipar által gyártott élelmiszerekben a különböző vegyszermaradványokat és azoknak az emberi szervezetre gyakorolt káros hatásait Bardócz Zsuzsanna biokémikus, aki közben elszánt propagálója a tiszta, egészséges élelmiszerek fogyasztásának. Az Agrárszektor többek között arról beszélgetett a fele idejét Skóciában töltő akadémikussal, hogy milyenek az egészséges élelmiszertermelés esélyei a két országban, melyek a magyarországi előnyök és hátrányok, illetve milyen élelmiszerek vásárlásánál kell nagyon odafigyelni a forrásra.

Megtripláznád a termést? Ezekkel a trükkökkel egész évben friss zöldséghez juthatsz
Számos olyan ültetési módszert ismerhetünk már, amelyekkel megduplázhatjuk vagy akár megháromszorozhatjuk a terméshozamot a kertünkben - mindezt úgy, hogy ugyanazt a földterületet használjuk egyetlen tenyészidőszakban. Persze mindenki bőséges, egészséges és finom termésekről álmodik, ám ez nem mindig olyan egyszerű, főleg azt nehéz sok esetben megoldani, hogy minél több és változatosabb növényeink legyenek a kertben. Összeszedtünk most 5 olyan folyamatot, melyek során maximalizálni tudjuk majd a betakarítást és egész évben élvezhetjük a saját terméseinket!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?