Pánikolnak a gazdák: ha ez így megy tovább, a fákon rohad meg az idei almatermés

agrarszektor.hu
Megkezdődött az alma és a körte betakarítása Lengyelországban, amelynek alapját évek óta az ukrán idénymunkások jelentik. Idén azonban komoly aggodalomra ad okot, hogy Ukrajnában egyre több a COVID-fertőzött, és az már most látható, hogy lesznek problémák a külföldi munkavállalók rendelkezésre állásával.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Lengyelországban megkezdődött az alma- és körtebetakarítás, melynek legfontosabb pillérét évek óta az ukrán munkavállalók jelentik. Már most látható, hogy idén lesznek problémák a külföldi idénymunkások rendelkezésre állásával, mivel szeptember 3-án 2700 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ukrajnában, ami a májusi csúcs óta a legtöbb. Ezen a napon 800-an kerültek kórházba, és 45-en vesztették életüket a vírusfertőzés következtében. A 41 milliós Ukrajnában eddig 2,4 millióan lettek betegek és több mint 57 ezren vesztették életüket a járványban - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?