Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.07. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.07. hétfő

agrarszektor.hu
Délelőtt északnyugat felől csökken a felhőzet, ezt követően az ország nagyobb részén többórás napsütés valószínű, kivéve a keleti tájakat, ahol csak estefelé csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.02.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.02.07.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.02.07.) napon.

2022.02.07. hétfő: Délelőtt északnyugat felől csökken a felhőzet, ezt követően az ország nagyobb részén többórás napsütés valószínű, kivéve a keleti tájakat, ahol csak estefelé csökken a felhőzet. A reggeli, délelőtti órákban még többfelé eshet az eső, zápor, később inkább csak északkeleten fordulhat elő záporeső, hózápor, illetve zivatar. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik a szél, amely a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharossá fokozódik.

A csúcshőmérséklet jobbára 7, 8 fok körül várható.
Késő estére -2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.
Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.02.08. kedd: Eleinte többnyire napos idő várható, majd napközben erősebben megnövekszik a felhőzet. Néhol zápor, hózápor nem kizárt. Az északnyugati szél továbbra is erős, a Dunántúlon és Budapest körül viharos lesz, estére azonban mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Most lehull a lepel: meglepő dolgok derültek ki sokak kedvenc élelmiszereiről
A vegánság és a húsfogyasztás igen kényes téma manapság, ám annak ellenére, hogy egyre többet foglalkoznak vele az emberek és a média is, aligha lehet megbízható forrásokat, információkat találni. A húsfogyasztás szépen lassan megöli a bolygót, ráadásul az állatok szenvednek. A növényi étrendet követők sokkal egészségesebbek és sokat tesznek étkezésükkel a fenntarthatóságért - ilyen és sok más hasonló állítást láthattunk, hallhattunk és olvashattunk már. De kinek van igaza? Egyáltalán, igaza van valakinek? Cikksorozatunkban különböző szakértők segítségével próbálunk meg utánajárni annak, hogy mi az igazság, és mire lenne szükség ahhoz, hogy ne csak látszatra, hanem valóban fenntarthatóbb módon éljünk.

Sokan termesztenek otthon bazsalikomot, de rosszul gondozzák: itt hibáznak
A bazsalikom az egyik legnépszerűbb fűszernövény Magyarországon, ma már rengetegen termesztik otthon is, és frissen használják fel a konyhában. Gondozása nem különösebben nehéz, ugyanakkor bizonyára sokakkal előfordult már, hogy egyik napról a másikra hirtelen elkezdett barnulni, feketedni a növény levele. Nem kell pánikba esni, hiszen ennek a folyamatnak számtalan oka lehet, és nem is feltétlenül végzetes a növény számára. Összegyűjtöttük, mi állhat a barnulás, feketedés hátterében, és azt is megmutatjuk, hogyan lehet megállítani, visszafordítani a folyamatot.

Már idén forgalomba kerül a New Holland traktorcsodája: ettől leesik az állad
A New Holland még 2013-ban mutatta be a metánmeghajtású traktor prototípusát, 2017-ben az amerikai Farm Progress kiállításon pedig egy "végleges" változatot is bemutattak a nagyközönségnek. Az eredeti tervek szerint 2020-ra készültek volna el az első gépek, ám mint oly sok másnak, a koronavírus-járvány ennek a projektnek is keresztbe tett. A New Holland végül 2022-ben jutott el oda, hogy ténylegesen is leszállítsa az első metántraktorokat a megrendelőknek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?