Egyre durvább esőzések jöhetnek, ha így folytatjuk: és csak az emberiség tehet róla

Egyre durvább esőzések jöhetnek, ha így folytatjuk: és csak az emberiség tehet róla

MTI
Az emberi tevékenység növelheti a szélsőséges csapadékesemények számát - ezt állapították meg kínai tudósok a Climate and Atmospheric Science című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tanulmányt a Kínai Tudományos Akadémia alá tartozó Hszincsiangi Ökológiai és Földrajzi Intézet kutatócsoportja készítette. A kutatók új módszert javasoltak az extrém csapadékváltozások kimutatására, hogy az emberi tevékenységnek a regionális szélsőséges csapadékeseményekre gyakorolt hatását Kínában mind a múlt, mind a jövő szempontjából értékelni tudják.

Megállapításuk szerint 1961 és 2005 között a szélsőséges csapadékesemények időbeli eloszlása Kínában egyenetlenül növekedett, és kimutatható volt az emberi tevékenység jelentős hatása. A kutatáshoz használt szimulációk azt jelezték, hogy az emberi tényezők erősödésével a szélsőséges csapadékesemények időbeli eloszlása az országban egyenetlenebb lesz, és Kína északnyugati részén a jövőben nagyobb lehet a heves esőzések kockázata. A kínai kutatók tanulmánya a csapadékesemények elemzése és a vízkatasztrófák kezelése szempontjából is segítséget nyújthat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55