Hihetetlen, de igaz: durva, ami a lengyel meggyel történik

agrarszektor.hu
Az esőzések miatt lassan indul be a lengyel ipari meggy szezonja. A fagyasztásra szánt meggy ára 200, a lémeggyé 120 Ft/kg körül alakul.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az augusztus 1-jét megelőző pár napban igen stabil volt Lengyelországban fagyasztásra szánt meggy felvásárlási ára: csaknem mindenhol 2,4 PLN/kg (203 Ft/kg) áron vették át a feldolgozók, csak egy-egy helyről jelentettek 2,5 PLN/kg (212 Ft/kg) árat. A lémeggyet általában 1,4 PLN/kg (118 Ft/kg) áron vásárolták fel - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán. A gépi szüretelésű meggy szezonja azonban az elmúlt napok csapadékosabb időjárása miatt lassan indul be Lengyelországban, a következő napokban sokkal nagyobb mennyiség kerül a piacra, ezért a fenti árak még idény eleji áraknak tekintendők.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?