Hihetetlen, de igaz: durva, ami a lengyel meggyel történik

Hihetetlen, de igaz: durva, ami a lengyel meggyel történik

agrarszektor.hu
Az esőzések miatt lassan indul be a lengyel ipari meggy szezonja. A fagyasztásra szánt meggy ára 200, a lémeggyé 120 Ft/kg körül alakul.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az augusztus 1-jét megelőző pár napban igen stabil volt Lengyelországban fagyasztásra szánt meggy felvásárlási ára: csaknem mindenhol 2,4 PLN/kg (203 Ft/kg) áron vették át a feldolgozók, csak egy-egy helyről jelentettek 2,5 PLN/kg (212 Ft/kg) árat. A lémeggyet általában 1,4 PLN/kg (118 Ft/kg) áron vásárolták fel - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán. A gépi szüretelésű meggy szezonja azonban az elmúlt napok csapadékosabb időjárása miatt lassan indul be Lengyelországban, a következő napokban sokkal nagyobb mennyiség kerül a piacra, ezért a fenti árak még idény eleji áraknak tekintendők.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?