Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.22. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.22. hétfő

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős vagy borult idő várható, a felhőzetben több felszakadozás, elvékonyodás inkább keleten, északkeleten lehet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.08.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.08.22.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.08.22.) napon.

2022.08.22. hétfő: Általában erősen felhős vagy borult idő várható, a felhőzetben több felszakadozás, elvékonyodás inkább keleten, északkeleten lehet. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, amelyeket felhőszakadás is kísérhet. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúl nyugati részén időnként erős lökések kísérik, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 18 és 25, a Dunától keletre 23 és 28 fok között alakul.
Késő estére 16, 21 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg-, mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.

A következő napon várható időjárás

2022.08.23 kedd: A fátyolfelhőzet és a sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés is várható. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 29 fok között alakul.

Friss híreink:

Fillérekért veszik a szilvát az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

Rengeteg szilvafát látni már Magyarországon, amely roskadozik az érett terméstől, és habár a piacokon is megjelent már a belföldi gyümölcs, nem kell mindenáron onnan, illetve a boltokból beszereznünk. Hazánkban ugyanis számos "Szedd magad" szilvaültetvény található, ahol a "bolti" ár alatt, azaz nagyjából kilogrammonként 100-300 forintos áron kínálják a garantáltan friss szilvát.
 

Meglepő dolog derült ki a magyar talajokról: veszélyben a növénytermesztés?

Szerte a világban ezen a nyáron rekordhőmérsékletet ért el a forróság. 1976 óta a legszárazabb időszakkal kell szembenéznünk, a klímaváltozás miatt pedig valószínűleg ez volt az utolsó leghűvösebb nyarunk. A hátrányos körülmények mellett az élelmezésbiztonsággal, a vadon élő állatok élőhelyeivel és a biológiai sokféleséggel kapcsolatban folyamatosan aggályokba ütközünk, emellett pedig jelenleg az egészséges talajrendszer fenntartása nagyobb kihívást jelent, mint valaha.

Sokan termesztenek otthon zöldséget, de rosszul gondozzák: itt hibáznak

Ma már egyre többen ültetnek különböző zöldségeket a kertjükbe, nemcsak azért, mert sokkal jobban megéri a saját termés, mint az egyre drágább boltban vásárolt, de így biztosan tudjuk, honnan származik, és magunk szabhatjuk meg azt is, milyen fajok, fajták legyenek a kertünkben. Ahogy sok minden másba, úgy a kertészkedésbe sem szabad felelőtlenül belevágni, számtalan olyan hibába belefuthatunk ugyanis, ami még a profiknak is fejtörést okozhat. Nem mindegy például, mely növényeket, milyen közel ültetjük egymáshoz, ahogy az sem, hogyan öntözünk, és takarítjuk be a termést. Összegyűjtöttük, melyek azok a hibák, amelyeket a leggyakrabban elkövethetünk a zöldséges kertben. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?