Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.23. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.23. kedd

agrarszektor.hu
A Dunántúlon jobbára erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, de rövidebb napos időszakok előfordulhatnak, keletebbre viszont főként fátyolfelhők szűrik majd a napsütést - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.08.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.08.23.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.08.23.) napon.

2022.08.23. kedd: A Dunántúlon jobbára erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, de rövidebb napos időszakok előfordulhatnak, keletebbre viszont főként fátyolfelhők szűrik majd a napsütést. Kezdetben a nyugaton még kisebb eső előfordulhat, majd Záporra, zivatarra délután leginkább az északkeleti, keleti megyékben van esély. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 20 és 26 fok, a Dunától keletre 27 és 31 fok között alakul.
Késő este 16, 22 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2022.08.24 szerda: A fátyolfelhőzet és a sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szelet a Nyugat-Dunántúlon élénk, zivatarban erős vagy viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban 12, 18, a délutáni órákban általában 23, 31 fokot olvashatnak le a hőmérőkről, északkeleten lesz a melegebb idő.

Friss híreink:

Teljesen odalett a termés ebben a magyar térségben: feladhatják a harcot a gazdák

„Hatalmas károkat okozott az aszály Európának”; „Több száz milliós a kár a földeken az aszály miatt”; „Megkongatták a vészharangot: kiszáradás fenyegeti Magyarországot” - manapság szinte naponta találkozhatunk egy ilyen címmel, és bár sok esetben túlzónak tűnhet, mégsem az. Idén ugyanis valóban példátlan volt az, ami az időjárással történt. Azt pedig mondani sem kell, hogy súlyos hatással volt a mezőgazdaságra, azon belül is a növénytermesztésre, állattartásra, tehát az élelmiszeriparra is. Így hát nem nehéz összematekozni, hogy az amúgy is egekben lévő élelmiszerárak még feljebb mehetnek, arról nem beszélve, hogy a megnövekedett rezsiárak is csak még egy pofont adnak a termelőknek és az ágazatnak is.

Fillérekért veszik a szilvát az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

Rengeteg szilvafát látni már Magyarországon, amely roskadozik az érett terméstől, és habár a piacokon is megjelent már a belföldi gyümölcs, nem kell mindenáron onnan, illetve a boltokból beszereznünk. Hazánkban ugyanis számos "Szedd magad" szilvaültetvény található, ahol a "bolti" ár alatt, azaz nagyjából kilogrammonként 100-300 forintos áron kínálják a garantáltan friss szilvát.
 

Meglepő dolog derült ki a magyar talajokról: veszélyben a növénytermesztés?

Szerte a világban ezen a nyáron rekordhőmérsékletet ért el a forróság. 1976 óta a legszárazabb időszakkal kell szembenéznünk, a klímaváltozás miatt pedig valószínűleg ez volt az utolsó leghűvösebb nyarunk. A hátrányos körülmények mellett az élelmezésbiztonsággal, a vadon élő állatok élőhelyeivel és a biológiai sokféleséggel kapcsolatban folyamatosan aggályokba ütközünk, emellett pedig jelenleg az egészséges talajrendszer fenntartása nagyobb kihívást jelent, mint valaha.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03