Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.24. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.24. szerda

agrarszektor.hu
Több-kevesebb napsütés és fátyolfelhők mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.08.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.08.24.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.08.24.) napon.

2022.08.24. szerda: Több-kevesebb napsütés és fátyolfelhők mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Záporok, zivatarok eleinte a keleti, északkeleti megyékben várhatók, majd a nap folyamán nő a számosságuk, miközben egyre nyugatabbra helyeződnek, így várhatóan az ország középső részén, valamint a Dunántúl keleti felén is megjelennek ilyen csapadékgócok. Az északi szél a Dunántúlon több helyen megélénkül, Sopronnál erős, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 31 fok között alakul.
Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2022.08.25 csütörtök: A gomoly- és fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütés is várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Néhol megélénkül az északi, északkeleti szél, de zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet általában 26 és 33 fok között alakul.

Friss híreink:

Durván drágulnak ezek az élelmiszerek Magyarországon: újabb áremelés jön ősszel

Egyre drágábbak lettek az utóbbi években az élelmiszerek Magyarországon: míg 2020 júliusában az előző év azonos időszakához képest 7,8%-kal nőtt az élelmiszerek ára, ez 2021-re mérséklődni látszott, ekkor ugyanis csak 3,1%-os volt a drágulás. Azóta azonban kilőttek az árak, 2022 júliusára ugyanis mintegy 27%-kal drágultak meg az élelmiszerek az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Az Agrárszektor által korábban szakértők szerint azonban még közel sincs vége az áremelkedéseknek, mi több, ősszel újabb drágulási hullámra lehet számítani.

Teljesen odalett a termés ebben a magyar térségben: feladhatják a harcot a gazdák

„Hatalmas károkat okozott az aszály Európának”; „Több száz milliós a kár a földeken az aszály miatt”; „Megkongatták a vészharangot: kiszáradás fenyegeti Magyarországot” - manapság szinte naponta találkozhatunk egy ilyen címmel, és bár sok esetben túlzónak tűnhet, mégsem az. Idén ugyanis valóban példátlan volt az, ami az időjárással történt. Azt pedig mondani sem kell, hogy súlyos hatással volt a mezőgazdaságra, azon belül is a növénytermesztésre, állattartásra, tehát az élelmiszeriparra is. Így hát nem nehéz összematekozni, hogy az amúgy is egekben lévő élelmiszerárak még feljebb mehetnek, arról nem beszélve, hogy a megnövekedett rezsiárak is csak még egy pofont adnak a termelőknek és az ágazatnak is.

Fillérekért veszik a szilvát az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

Rengeteg szilvafát látni már Magyarországon, amely roskadozik az érett terméstől, és habár a piacokon is megjelent már a belföldi gyümölcs, nem kell mindenáron onnan, illetve a boltokból beszereznünk. Hazánkban ugyanis számos "Szedd magad" szilvaültetvény található, ahol a "bolti" ár alatt, azaz nagyjából kilogrammonként 100-300 forintos áron kínálják a garantáltan friss szilvát.
 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?