Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.25. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.25. csütörtök

agrarszektor.hu
A párásság, köd megszűnését követően hazánk nagy részén sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.08.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.08.25.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.08.25.) napon.

2022.08.25. csütörtök: A párásság, köd megszűnését követően hazánk nagy részén sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél csak néhol élénkülhet meg, zivatar térségében azonban erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. Ha az egészségi állapotban mégis különféle panaszok, illetőleg működési rendellenességek jelentkeznek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni, és akár szakorvosi kivizsgálást kérni indokolt esetben.

A következő napon várható időjárás

2022.08.26 péntek: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Délután 28, 34 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Ez fájni fog a vásárlóknak: elképesztő lisztdrágulás jöhet Magyaroszágon

A csapból is az aszállyal kapcsolatos hírek folynak, nem véletlenül, hiszen nemcsak a mindennapjainkat keseríti meg a forróság, hanem szépen lassan a pénztárcáinkat is. A rekkenő hőség és a csapadékhiány ugyanis történelmi mértékű károkat okozott a földeken, ami az élelmiszeriparra is hatással lesz - persze, nem kedvező irányba. A kenyér ára már így is fájdalmas lehet sokak számára, éppen ezért nem szolgálhat jó hírrel az, hogy a kánikula miatt a gabonák mennyisége és minősége is gyengébb lett a vártnál. Ez pedig újabb drágulás felé lökheti az élelmiszereket.

Durván drágulnak ezek az élelmiszerek Magyarországon: újabb áremelés jön ősszel

Egyre drágábbak lettek az utóbbi években az élelmiszerek Magyarországon: míg 2020 júliusában az előző év azonos időszakához képest 7,8%-kal nőtt az élelmiszerek ára, ez 2021-re mérséklődni látszott, ekkor ugyanis csak 3,1%-os volt a drágulás. Azóta azonban kilőttek az árak, 2022 júliusára ugyanis mintegy 27%-kal drágultak meg az élelmiszerek az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Az Agrárszektor által korábban szakértők szerint azonban még közel sincs vége az áremelkedéseknek, mi több, ősszel újabb drágulási hullámra lehet számítani.

Teljesen odalett a termés ebben a magyar térségben: feladhatják a harcot a gazdák

„Hatalmas károkat okozott az aszály Európának”; „Több száz milliós a kár a földeken az aszály miatt”; „Megkongatták a vészharangot: kiszáradás fenyegeti Magyarországot” - manapság szinte naponta találkozhatunk egy ilyen címmel, és bár sok esetben túlzónak tűnhet, mégsem az. Idén ugyanis valóban példátlan volt az, ami az időjárással történt. Azt pedig mondani sem kell, hogy súlyos hatással volt a mezőgazdaságra, azon belül is a növénytermesztésre, állattartásra, tehát az élelmiszeriparra is. Így hát nem nehéz összematekozni, hogy az amúgy is egekben lévő élelmiszerárak még feljebb mehetnek, arról nem beszélve, hogy a megnövekedett rezsiárak is csak még egy pofont adnak a termelőknek és az ágazatnak is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?