Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.17. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.17. szombat

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.09.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.09.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.09.17.) napon.

2022.09.17. szombat: Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Jellemzően a déli megyékben lehet tartósabb eső, késő délutántól, estétől dél felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, melynek súlypontja az ország délkeleti, keleti felére tevődik át, másutt kevesebb helyen, északnyugat felé haladva csökkenő eséllyel lehet csapadék. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik élénk, néhol erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, délnyugaton valószínű a leghűvösebb.
Késő estére 12 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2022.09.18 vasárnap: Délután északkeleten is felszakadozik, csökken a felhőzet, hazánk nagy részén akár több órára is kisüthet a nap, ugyanakkor napközben nyugat, északnyugat felől egyre vastagabb felhőtömbök érkeznek. Az összefüggőbb csapadékzóna lassan kelet felé távozik, mögötte elszórtan valószínű zápor, főleg északkeleten egy-egy zivatar. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, néhol időnként viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Friss híreink:

Fillérekből jutnak hozzá ehhez az élelmiszerhez az élelmes magyarok: így csinálják

Egyre nő az internetes sör- és borrendelések mértéke Magyarországon. A tavalyi év során még sokkal többen rendeltek sört az interneten, mint bort, ám az idei évben megfordulni látszik ez a trend. Tíz vásárlóból heten ugyanis inkább bort rendelnek sör helyett, ráadásul előnyben részesítik a hazai pincészetek borait. Emellett - bár a házi sörfőzéshez szükséges berendezések továbbra is népszerűek - egyre többen rendelnek borászati kellékeket is az internetről, legyen szó cefréshordóról, vagy épp szőlődarálóig.

Leáldozóban a traktornak és a kombájnak? Új gépek hódíthatják meg a földeket

Évről évre egyre többet hallani a mezőgazdaságban egyre égetőbb problémává váló munkaerőhiányról. Ez ugyanis nagyban befolyásolja, hogy mennyi munkát tudnak elvégezni a gazdálkodók a földjeiken, és hogy milyen bevételekkel számolhatnak tevékenységük során. A munkaerőhiány enyhítését célzó egyik irány a mezőgazdaság robotizációja, az emberi munkát megkönnyítendő, illetve - ahol lehet - kiváltandó. Az utóbbi években egyre többet lehetett hallani a mezőgazdasági robotokról, amelyeket egy, esetleg több feladat minél tökéletesebb és önállóbb elvégzésére fejlesztettek ki. De mit is kell tudni ezekről a gépekről valójában, milyen feladatokra milyen változatai léteznek már, vagy vannak fejlesztés alatt? Mikorra várható, hogy meghódítsák a földeket?

Sokan hibáznak a gyümölcsfák metszésekor: ezek lehetnek a legsúlyosabb buktatók

Ideje a metszőollók leporolásának, hiszen közeleg a metszési időszak! A rendszeres metszés nagyon fontos, hiszen nemcsak formásabbá varázsolja gyümölcsfánkat, de javítja a termést is, ezáltal szebb és ízletesebb gyümölcsöket kapunk a következő évben. Az őszi metszésnek fontos szerepe van: a száraz, törött és megbetegedett ágak eltávolítása a fáról.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55