Váratlan hírek érkeztek a kínai fokhagymáról: ezt sokan nem gondolták volna

Váratlan hírek érkeztek a kínai fokhagymáról: ezt sokan nem gondolták volna

agrarszektor.hu
Kína fokhagymaexportja az elmúlt évtizedben folyamatosan növekvő tendenciát mutatott: 2011 óta évente átlagosan 2,7 %-os volumennövekedést ért el. A világjárvány első évében pedig egyértelmű csúcsot ért el: 2020-ban a kivitel az előző évhez képest 28%-kal, 2,25 millió tonnára nőtt. Aztán jött a visszaesés: sem 2021-ben, és úgy látszik, 2022-ben sem sikerül még csak megközelíteni sem ezt a szintet, annak ellenére sem, hogy a fokhagyma elérhetősége, kínálata Kínában jelenleg magas.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az idei rekordközeli termés a tavalyi évből megmaradt magas készletszinttel találkozott, és várhatóan a tárolási szezon végéig, 2023. április 1-jéig még jelentős mennyiségek lesznek a raktárakban. Kínában a kedvező időjárási viszonyok miatt a minőség is jobb, mint a korábbi években. Kína a világ legnagyobb fokhagymaexportőre, fő partnerei hagyományosan Indonézia, Vietnam és Malajzia. Az idei évben a kivitel eddig korlátozott volt; mivel a koronavírus-járvány miatt a korábbi évekhez hasonlóan többször is lezárások voltak, elsősorban a kikötőkben, amelyek késleltették a szállításokat - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58