Váratlan hírek érkeztek a kínai fokhagymáról: ezt sokan nem gondolták volna

agrarszektor.hu
Kína fokhagymaexportja az elmúlt évtizedben folyamatosan növekvő tendenciát mutatott: 2011 óta évente átlagosan 2,7 %-os volumennövekedést ért el. A világjárvány első évében pedig egyértelmű csúcsot ért el: 2020-ban a kivitel az előző évhez képest 28%-kal, 2,25 millió tonnára nőtt. Aztán jött a visszaesés: sem 2021-ben, és úgy látszik, 2022-ben sem sikerül még csak megközelíteni sem ezt a szintet, annak ellenére sem, hogy a fokhagyma elérhetősége, kínálata Kínában jelenleg magas.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az idei rekordközeli termés a tavalyi évből megmaradt magas készletszinttel találkozott, és várhatóan a tárolási szezon végéig, 2023. április 1-jéig még jelentős mennyiségek lesznek a raktárakban. Kínában a kedvező időjárási viszonyok miatt a minőség is jobb, mint a korábbi években. Kína a világ legnagyobb fokhagymaexportőre, fő partnerei hagyományosan Indonézia, Vietnam és Malajzia. Az idei évben a kivitel eddig korlátozott volt; mivel a koronavírus-járvány miatt a korábbi évekhez hasonlóan többször is lezárások voltak, elsősorban a kikötőkben, amelyek késleltették a szállításokat - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?