Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.20. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.12.20. kedd

agrarszektor.hu
A Dunántúl nyugati felén és az északi határ menti tájakon rétegfelhős, párás idő valószínű, míg másutt a közepesen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.12.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.12.20.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.12.20.) napon.

2022.12.20. kedd: A Dunántúl nyugati felén és az északi határ menti tájakon rétegfelhős, párás idő valószínű, míg másutt a közepesen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Számottevő csapadék továbbra sem valószínű. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +5 fok között valószínű. Késő estére -4 és 0 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2022.12.21 szerda: Nagyrészt felhős, párás idő várható, főként nyugaton ködfoltokkal. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol szitálás, ónos szitálás, a nap második felében elszórtan kisebb eső előfordul, majd éjjel elvétve ónos eső sem kizárt. A déli, délnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +3 fok között valószínű, a kevésbé felhős, szélvédett részeken hidegebb is lehet. Kora délutánra többnyire 1 és 8, délnyugaton 9 és 13 fok közé is felmelegedhet a levegő.

Friss híreink:

Újabb nagy élelmiszerdrágulás jön itthon: ez vár a magyarokra 2023-ban

A következő évben sem várható az élelmiszerek árának csökkenése, mi több, a hazai és nemzetközi folyamatokból arra lehet következtetni, hogy 2023-ban tovább fognak drágulni az élelmiszerek a magyar boltokban. Noha az üzemanyagok árának hatósági korlátozását a kormány december 6-án 23 órakor megszüntette, az egyes alapvető élelmiszerek esetében megmaradt az ársapka. Az intézkedést ismét meghosszabbították négy hónappal, így most április végéig lesz életben az élelmiszerárstop. De mit is jelent ez a vásárlók számára? Mire számíthatnak, mi várható az élelmiszerárak terén a következő hónapokban? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a szakembert.

Merész ötlettel állt elő a magyar gazdaság: ezzel szakítanának nagyot a boltokban

A hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. zöldség-gyümölcs értékesítéssel foglalkozik, 2021-ben körülbelül 16 ezer tonna terméket adtak el, főként a belföldi piacra, de exportra is jutott az áruból. A cég üvegházakban, hidrokultúrás módszerrel és megújuló termálenergiával termel, egyik fő célkitűzésük, hogy a téli időszakban, amikor hiány van egyes zöldségekből, a modern technológiáknak köszönhetően, ott tudjanak lenni nagy mennyiségben a termékeikkel az áruházak polcain. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2022-ben az Év kertészete a Hódkertész Kft. lett.

Kapkodnak ezért az élelmiszerért a magyarok: ezt veszik most rengetegen itthon

Most már tényleg csak napok választanak el minket karácsonyig, ami egyúttal azt is jelenti, hogy megrohamozzák a vásárlók a halpultokat. Az ikonikus halászlé nélkül nehéz lenne elképzelni az ünnepeket, annak ellenére, hogy egyébként az év többi időszakában nem igazán kapkodunk a halakért. Az idei év próbára tett mindenkit, termelőt, kereskedőt és vásárlót egyaránt, ez alól persze a halágazat sem kivétel. A nagy élelmiszer-drágulások és energiaválság közepette pedig sokakat érintő kérdés lehet, hogy vajon mennyivel kell többet fizetni az ünnepi halért? Az alábbi cikkünkből erre választ kaptunk, és arra is, hogy milyen szörnyű pusztítást végzett az aszály a tógazdaságokban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?