Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.30. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.30. hétfő

agrarszektor.hu
Legalább néhány órára kisüt a nap, azonban délelőtt északnyugat felől növekszik a fátyolfelhőzet, később meg is vastagszik a felhőtakaró, amely este, késő este újra csökkenésnek indul - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.01.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.01.30.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.01.30.) napon.

2023.01.30. hétfő: Legalább néhány órára kisüt a nap, azonban délelőtt északnyugat felől növekszik a fátyolfelhőzet, később meg is vastagszik a felhőtakaró, amely este, késő este újra csökkenésnek indul. Délutántól elszórtan fordulhat elő gyenge vegyes csapadék, nyugaton és délen az esőnek, míg északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye. Szintén délutántól a délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, és megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 és +6 fok között valószínű. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken csak a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kezdődő hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a szervezet görcskészsége erősödhet.

A következő napon várható időjárás

2023.01.31 kedd: Felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, főként az északnyugati szélcsatornában viharossá fokozódik. Kora délután 3, 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Friss híreink:

Ebből nagy baj lehet: csúnyán ráfázhatnak a magyar termelők, ha ezt nem lépik meg

2022 kétségtelenül vízválasztó év volt a mezőgazdaság számára, azon belül a zöldség-gyümölcságazatnak is. Az már ismert, hogy milyen gondokkal küzdenek a gazdák, és világossá vált, hogy változás szükséges. Dr. Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke elmondta, hogy el kellett szenvedniük az elmúlt száz év legaszályosabb nyarát, ami az öntözetlen kultúrák termését jelentős részben károsította vagy teljesen megsemmisítette. Sőt, még az öntözött állományokban is 10-30%-os terméskieséshez vezetett. Ám nem ez volt az egyetlen dolog, ami miatt 2022 a bizonytalanság éveként vonul be az ágazat történelemkönyvébe. A jövőre nézve pedig elmondható, hogy akkor van a termelőknek esélye a versenyképes gazdálkodásra, amennyiben hatékonyan tudnak termelni és szervezetten értékesítenek. 

Az ausztrálok nem viccelnek: meglepő módszerrel növelnék meg a terméshozamokat

Az ausztrál NuPlant vállalat olyan robotizált növényklónozó rendszert fejlesztett ki, amely a nemesítési programoknál jelentősen javított növényeket biztosít több faj esetében. Az új rendszer precíziós robotikát alkalmaz, hogy az egyes növekedési fázisokhoz testre szabható feltételek mellett egészségesebb klónokat hozzon létre a szülői anyagból.

Új őrület hódíthat a magyar kertekben: egyre többen ültethetnek ilyen növényeket

A méheknek óriási szerepe van az ökosztisztéma fenntartásában, gyakorlatilag a teljes növényi élelmezés hozzájuk köthető. A terjedő urbanizáció és a természetes élőhelyek folyamatos csökkenésével nehéz helyzetbe kerültek zümmögő barátaink, de egy kis energiával akár mi is segíthetünk nekik, a kertünk egy részében kialakított méhlegelővel.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13