Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.31. kedd

agrarszektor.hu
Felhőátvonulások mellett általában több órára kisüt a nap, majd késő délután északnyugat felől újabb frontális felhőzet érkezik - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.01.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.01.31.) napon.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.01.31.) napon.

2023.01.31. kedd: Felhőátvonulások mellett általában több órára kisüt a nap, majd késő délután északnyugat felől újabb frontális felhőzet érkezik. Elszórtan várható zápor, hózápor, helyenként az ég is megdörrenhet. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, amelyet főként az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben viharos széllökések kísérnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. Késő estére -2 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.02.01 szerda: Általában közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Szórványosan várható csapadék: zömében záporeső, főleg az északkeleti harmadban havas eső, hózápor is. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megerősödik. A maximum 5 és 11 fok között valószínű.

Friss híreink:

Hiába van bőven, alig eszik a magyarok ezt a húsfélét: miért nem kell itthon?

A nyulakat vélhetőleg senkinek sem kell bemutatni, mindenki ismeri őket, viszont legelőször egészen biztosan nem a húsuk jut róluk eszünkbe. Sokan „cuki” kisállatként vagy akár társként tekintenek rájuk, nem levágható, elfogyasztható állatként. A magyarok mára már alig eszik ezt a húsfélét, a termelők pedig egyre nehezebb helyzetben vannak, amit jól mutat az, hogy sokan csökkentették a kibocsátásukat és több telep is abbahagyhatja a termelést.

Ebből nagy baj lehet: csúnyán ráfázhatnak a magyar termelők, ha ezt nem lépik meg

2022 kétségtelenül vízválasztó év volt a mezőgazdaság számára, azon belül a zöldség-gyümölcságazatnak is. Az már ismert, hogy milyen gondokkal küzdenek a gazdák, és világossá vált, hogy változás szükséges. Dr. Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke elmondta, hogy el kellett szenvedniük az elmúlt száz év legaszályosabb nyarát, ami az öntözetlen kultúrák termését jelentős részben károsította vagy teljesen megsemmisítette. Sőt, még az öntözött állományokban is 10-30%-os terméskieséshez vezetett. Ám nem ez volt az egyetlen dolog, ami miatt 2022 a bizonytalanság éveként vonul be az ágazat történelemkönyvébe. A jövőre nézve pedig elmondható, hogy akkor van a termelőknek esélye a versenyképes gazdálkodásra, amennyiben hatékonyan tudnak termelni és szervezetten értékesítenek. 

Az ausztrálok nem viccelnek: meglepő módszerrel növelnék meg a terméshozamokat

Az ausztrál NuPlant vállalat olyan robotizált növényklónozó rendszert fejlesztett ki, amely a nemesítési programoknál jelentősen javított növényeket biztosít több faj esetében. Az új rendszer precíziós robotikát alkalmaz, hogy az egyes növekedési fázisokhoz testre szabható feltételek mellett egészségesebb klónokat hozzon létre a szülői anyagból.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?