Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.02. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.02. csütörtök

agrarszektor.hu
A felhőátvonulások mellett ország nagy részén többórás napsütés várható, de a szélvédett délnyugati és északkeleti részeken tartósabban felhős lehet az idő - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.02.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.02.02.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.02.02.) napon.

2023.02.02. csütörtök: A felhőátvonulások mellett ország nagy részén többórás napsütés várható, de a szélvédett délnyugati és északkeleti részeken tartósabban felhős lehet az idő. Elszórtan valószínű záporos csapadék, hózáporra nagyobb esély a magasabban fekvő helyeken és északkeleten van. Néhány záport dörgés, villámlás kísérhet. A nyugati, északnyugati szelet továbbra is nagy területen kísérik erős, helyenként viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.
Késő este -2 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Emellett a szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

A következő napon várható időjárás

2023.02.03 péntek: Nyugat felől folytatódik a felhőzet megvastagodása, de előtte a keleti országrészben még legalább néhány órára kisüthet a nap. A A vegyes halmazállapotú csapadékzóna kelet felé halad, sokfelé valószínű csapadék: a havas esőt, havazást nyugat felől egyre nagyobb területen eső váltja fel. Az élénk délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul, és egyre nagyobb területen megerősödik. Kora délután 1, 6 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Most lehull a lepel: kiderült az igazság a magyar tejtermékekről

Rengeteg a kérdőjel a tejágazatban, mind az uniós, mind pedig a helyi szinten. Az elkövetkező időszakra vonatkozó prognózisok szerint az Európai Unióban a tejtermelésének és a tej fogyasztásanak is csökkenni fog, míg az árak egyre magasabbak lesznek, köszönhetően annak, hogy a termeléssel és feldolgozással járó, ugyancsak növekvő költségek egyre inkább beépülnek a fogyasztói árakba. És bár a megváltozó fogyasztói szokások a különféle alternatív előállítású, valamint speciálisabb tejtermékek erősödését vetítik elő, a hagyományos termékek iránti kereslet a várakozások szerint stabil marad. Magyarországon a tavalyi év utolsó hónapjában jócskán megdrágultak a tejtermékek, azt azonban még nem lehet tudni, ez a tendencia 2023-ban is folytatódik-e.

Ilyen brutális gépek tarolnak most a földeken: ezektől mindenkinek leesik az álla

Az Agrárszektor csapata is ott volt Magyarország legnagyobb mezőgazdasági gépkiállításán, a 41. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon. Az eseményen a legbrutálisabb gépek mellett, a legújabb és legmodernebb technológiákat és eszközöket tekinthették meg a résztvevők. Csapatunk ellátogatott pár kiállítóhoz, ahol néhány igazán vagány és menő gépet ismerhettünk meg közelebbről.

Döbbenetes hírek érkeztek: durva, ami a műtrágyapiacon zajlik Európában

2022 nyarán és őszén komoly aggodalmakat okozott a mezőgazdasági ágazat szereplőinek, hogy az elszálló földgáz- és energiaárak miatt több európai műtrágyagyártó is leállította az üzemeit, vagy - a teljes leállás elkerülése végett - minimálisra csökkentette a gyártást. Emiatt azonban többen attól tartottak, hogy a következő szezonra nem áll majd elegendő műtrágya a termelők rendelkezésére, ami pedig lesz, azt az egyébként is brutális árakhoz képest is még drágábban lehet majd beszerezni. Végül azonban lett elég import műtrágya az Európai Unión kívüli országokból, Észak-Afrikából, az Egyesült Államokból és Oroszországból, ugyanakkor az európai termelés még nem állt teljesen talpra. Az Agrárszektor ezért arról kérdezte az ágazat szereplőit, hogy mit kell tudni a hamarosan elkezdődő szezont illetően, valamint hogy mi várható a közeljövőben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?