Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.07. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.02.07. kedd

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, de az ország keleti, délkeleti felén időszakosan megnövekedhet a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.02.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.02.07.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.02.07.) napon.

2023.02.07. kedd: Túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, de az ország keleti, délkeleti felén időszakosan megnövekedhet a felhőzet. Csapadék általában nem valószínű, kis eséllyel alakulhat ki néhol hószállingózás, esetleg gyenge havazás. Az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon és a keleti megyékben élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.
Késő estére -6 és -1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk időjárását front ugyan nem befolyásolja, de a sokévi átlagnál jóval hidegebb levegő áramlik hazánk fölé. Emiatt az ereink összehúzódnak, ezáltal rosszabb lesz a bőrünk vérellátottsága, amely hamar a bőr kiszáradásához vezet, és különösen a végtagjaink gyors kihűlését eredményezheti.

A következő napon várható időjárás

2023.02.08 szerda: A Dunántúlon gyengén vagy közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel, keleten döntően derült lesz az ég. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél keletire fordul, és napközben megélénkül. Kora délután 1, 5 fokra számíthatunk.

Friss híreink:

Ez most komoly? Megdöbbentő dolgot derítettünk ki az árstopos élelmiszerekről

Több, mint egy éve lépett hatályba az a hatósági ár, amelyet a kormány bizonyos alapvető élelmiszerekre szabott ki. Noha az intézkedés eredetileg csak 2022 május végéig élt volna, újra és újra meghosszabbították, legutoljára 2023. április 30-ig. Bár az elmúlt hónap során egyre több terméktanács, szakmai szervezet, szövetség és kamara szólalt fel az élelmiszerárstop mielőbbi kivezetése mellett, a kormány egyelőre tartja magát az eredeti tervéhez. Az árstop azonban nem oldotta meg azt a problémát, amiért eredetileg létrehozták, nevezetesen, nem állította meg az élelmiszerek árának emelkedését, de a készletek rendelkezésre állása sem volt mindig biztosított, hiszen az év során többször érkeztek hírek üresen álló polcokról a boltokban és készlethiányos időszakokról. De hogyan fogják megérni a magyarok az árstop kivezetését? Melyik élelmiszer alacsonyabb ára fog nekik a leginkább hiányozni? Az Agrárszektor erről kérdezte olvasóit.

Most lehull a lepel: kiderült az igazság a Magyarországra ömlő ukrán gabonáról

Megállíthatatlanul árad az import búza és kukorica Magyarországra, főleg a szomszédos és háború sújtotta Ukrajnából. Erre egyrészt óriási szükség volt, hiszen a rendkívüli aszály miatt jóval kevesebb gabonafélét takarítottak be Magyarország területén 2022-ben, ám mostanra már ott tartunk, hogy a beérkező mennyiség nemcsak a hiányt fedezi, hanem dömpingszerűen kezdi elárasztani a hazai gabonapiacot, jelentősen lenyomva az árakat. Az ukrán termények minőségét és tisztaságát illetően több kritika és aggodalom is megfogalmazódott az utóbbi időben, ezért az Agrárszektor megkérdezte a szakértőt, mit kell tudni az ukrán importról és a behozatal egyes mozzanatairól.

Filléres csodaszer: nem is gondolnád, mi mindenre használható a citrom a kertben

A citrom az egyik legsokoldalúbb, legkedveltebb és legismertebb gyümölcsök egyike, ráadásul számos jótékony hatással is bír. Nemcsak süteményekbe, italokba vagy más ételekbe lehet tenni, hiszen még a kertben is hasznát vehetjük. Bár furcsának tűnhet elsőre, sokféleképpen alkalmazhatjuk a citromot a veteményesünkben is, így minden kis darabkáját hasznosítjuk, semmit sem kell kidobnunk belőle. De hogy pontosan mikre jó ez az egyedülálló gyümölcs, arra fény derül az alábbi cikkünkből.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?