Hegyekben áll az alma a svájci raktárakban: mi lesz ezzel a rengeteg gyümölccsel?

Hegyekben áll az alma a svájci raktárakban: mi lesz ezzel a rengeteg gyümölccsel?

agrarszektor.hu
Január végén a tavalyi 3200 helyett még 4600 tonna bioalma van a helvét hűtőtárolókban. A körtekészleteket illetően már nem ilyen fényes a helyzet Svájcban, abból a gyümölcsből februárban ki fognak fogyni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Swisscofel és a Biosuisse adatai szerint január folyamán 946 tonna bioalmát értékesítettek Svájcban, ami csaknem 100 tonnával több, mint az utóbbi két év első hónapjában piacra dobott mennyiség. Ennek ellenére még mindig 4626 tonna bioalma van a raktárakban, ami 1400 tonnával több, mint az előző év azonos időpontjában - írta meg a FruitVeB. Januárban a legjobban fogyó fajták közül kiemelkedett a Gala (384 tonna), a Topaz (194 tonna), a Jonagold (70 tonna) és a Boskoop (65 tonna). A Topaz jelentős értékesített mennyiségében kétségtelenül szerepet játszott a “Hónap almája” (Apfel des Monats) kampány sikere. A betárolt készleteket tekintve januári jelentős fogyás ellenére még mindig Gala vezet (1432 tonna), a Braeburn (665 tonna) és a Topaz (549 tonna) előtt.

Organikus termesztésű körtéből január végén még 244 tonna volt raktáron, ami azt jelenti, hogy február végére valószínűleg elfogynak a készletek, hiszen januárban 247 tonnát értékesítettek (ez 90 tonnával több, mint az előző év azonos időszakában). A betárolt mennyiség oroszlánrészét két fajta, a Gute Luise (192 tonna) és a Conference (67 tonna) teszi ki.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?