Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.12. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.12. szerda

agrarszektor.hu
A Dunántúlon a napos reggelt követően lassan, fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.04.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.04.12.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.04.12.) napon.

2023.04.12. szerda: A Dunántúlon a napos reggelt követően lassan, fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Eközben Borsodban és a Tiszántúlon szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, így ott is többórás napsütésre lehet számítani, de a legtöbb napsütés az Északi-középhegység nyugati fele és a Duna-Tisza közén valószínű. A déli órákig az északkeleti részeken és a Tiszántúlon néhány zápor előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél élénk, délelőttig a Bodrogközben és környékén, illetve a főváros térségében olykor még erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között valószínű. Késő estére 4 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Emellett az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

A következő napon várható időjárás

2023.04.13 csütörtök: A frontális felhőzet lassan tovább terjeszkedik keleti irányba. Északon és nyugaton általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt változóan felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Nyugat felől egyre többfelé elered az eső, záporeső, viszont délutánig inkább csak a Dunántúlon valószínű csapadék. Nyugaton jelentős mennyiségű esőre lehet számítani, míg a keleti országrész egész nap szárazon maradhat. Néhol zivatar sem kizárt. A déli, délkeleti, majd a Nyugat-Dunántúlon az északi szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Délutánra a tartósabban csapadékos dunántúli tájakon általában 9 és 14, míg keletebbre 14 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Szörnyű kór terjed Magyarországon: már öt megye érintett

A madárinfluenza évek óta visszatérő, ám nemkívánatos vendég Európában, így Magyarországon is. A veszedelmes kór korábban minden évben kétszer, a vándormadarak vonulásakor végigsöpört a kontinensen, közvetve és közvetlenül is tetemes károkat okozva a baromfitartóknak. Az utóbbi időben azonban a virológusok már egyre inkább azon az állásponton vannak, hogy a vírus a jövőben állandó része lehet az életünknek. Ez pedig kifejezetten aggasztó prognózis, hiszen a madárinfluenza évi két felbukkanással is komoly problémát jelent a baromfiágazat számára. De mennyire is súlyos a helyzet? Mekkora pusztítást okozott a kór a tavalyi év során, és hány állatot kellett leölni az utóbbi néhány évben a madárinfluenza miatt? Készül-e vakcina a betegség ellen, és ha igen, milyen változásokat hozhat az ágazat számára? Az Agrárszektor erről kérdezte meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih).

Őrület, ami a boltokban zajlik: ennyiért árulják most a trappista sajtot

Az elmúlt hetekben igazi „sajtháború” tört ki a boltokban Magyarországon, sorra jelentik be az árcsökkentéseket és az akciókat. A sajtok mellett más tejtermékekért is kevesebbet kell fizetnünk, ugyanakkor mindez ellenére elmondható, hogy a válság előtti szintet meg sem közelítik az árak. Arról is sokat hallhattunk vagy épp találkozhattunk vele, hogy rengeteg import sajt került a polcokra, ami nem tett jót a hazai termelőkkel sem. Hogy pontosan mi áll az árcsökkenés és az importdömping hátterében, valamint, hogy mennyiért juthatunk hozzá kedvelt sajtunkhoz, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: elképesztő, mennyit adnak el belőle

2023 márciusában a magyar gazdák 8,8 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 harmadik hónapjához képest azonban 21,4 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka márciusban a John Deere volt, amelyből 94-et adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 64 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Solis, az ötödik pedig a Fendt volt az év harmadik hónapjában.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

2008 után itt az újabb válság-lavina? Egyre több magyar menekíti ide a pénzét

A Silicon Valley Bank és a Signature Bank csődje kisebb pánikhangulatot indított el a pénzügyi világban. Bár azóta Svájc egyik legnagyobb presztízsű bankja, a Credit Suisse is a csőd szélére került, úgy látszik a pénzintézetek nehéz helyzetbe jutása nem indíott a 2008-ashoz hasonló bedőlési dominót.  Bő egy hónappal az események után megkérdeztük Palkó Istvánt, a Portfolio Pénzügy rovatának vezető elemzőjét, hogy folytatódhat-e a bankkrízis és azt is megtudakoltuk a szakértőtől, milyen kihatással lehetnek az ijesztő folyamatok a magyarországi bankszektorra. Az elemző ezen kívül a Pénzcentrum vlogjának azt is elárulta, hova érdemes most menekíteni a megtakarításainkat az infláció elől és hogy a magyar bankokban azok mennyire vannak biztonságban egy esetleges válságtól.

Ki nem találod, hol emelkedett 104%-kal a munkanélküliség: riasztó számok érkeztek

Ez az a megye, ahol tavaly 104%-kal nőtt a munkanélküliség az előző év azonos időszakához képest, az ipar termelése viszont 9,8%-kal csökkent. Az országos tendenciával ellentétben harmadával kevesebb lakást vettek használatba, mint az előző évben, tízezer lakosra jutó számuk (Békéssel együtt) ebben a megyében volt a legalacsonyabb. A Fókuszban a megyék sorozatunk következő állomásaként a Dunántúl legkisebb megyéjét, Tolnát vettük górcső alá, amihez a KSH kiadványát használtuk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?