Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.28. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.28. vasárnap

agrarszektor.hu
Sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.05.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.05.28.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.05.28.) napon.

2023.05.28. vasárnap: Sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Az ország nagy része szárazon marad, de elsősorban a déli, délkeleti, keleti részeken helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szelet több helyen élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2023.05.29 hétfő: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, főleg délkeleten lehetnek erősebben felhős vidékek. Szórványosan, nagyobb számban a déli, délkeleti országrészben fordulhat elő záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarban megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Friss híreink:

Itt a profik filléres trükkje: így lesz bőségesen termő kerted kevés gondozással

Legyen szó akár időhiányról, akár arról, hogy egy a lakhelytől távolabbi nyaraló telkének gondozására kevesebb energia jut, nem lehetetlen olyan kertet kialakítani, mely minimális gondozással is beéri. Gondoljunk csak egy erdőre, szép is, működik is, pedig nem gondozza senki.

Teljesen átalakulhat az egész mezőgazdaság: durva, milyen változások jöhetnek

A mesterséges intelligencia az utóbbi években elkezdte forradalmasítani a gazdaságot. Az agrárkutatók és a gazdák pedig elkezdték az agráriumban is segítségül hívni a mesterséges értelmet. De vajon a mezőgazdaságot is teljesen átalakítják majd a robotok?

Veszélyben rengeteg ember: sokan nem is tudják, de bármikor beüthet a baj

Az utóbbi években a klímaváltozás miatt a szárazság és az erdőtüzek kéz a kézben járnak. Ez pedig nem csak a lakosságra jelent veszélyt, hanem a mezőgazdaságot is egyre jobban fenyegeti. Idén már tavasszal aszályok és hatalmas kiterjedésű tüzek pusztítottak a világ több pontján is, a nyár pedig még csak most következik.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Szabályosan kiürül az ország keleti fele: ezekbe a vidéki falvakba mégis özönlenek a magyar családok

Míg néhány évtizede a városba költözött, aki tehette, ez a trend mostanra teljesen megfordult. Az agglomerációs kisebb települések, vagy más vidéki frekventált helyek, a járvány óta pedig az üdülő övezetek a leginkább kívánatos lakóhelyek Magyarországon. Ez látszik Magyarország állandó lakosságának számán is, a városok jellemzően kiürülnek, a kis falvakba viszont rengeteg a kiköltöző. A Pénzcentrum új cikksorozata most régiónként elemzi, hogy mely településeken nőtt a lakosok száma leginkább az elmúlt években. A megyei toplisták segíthetnek abban a döntésben, hol lehet érdemes ingatlant vásárolni.

Zsebbenyúlós nyár vár a hazai kerttulajokra: százezres, sőt milliós kiadás lehet a móka vége

Ahogy egyre jobb az idő, egyretöbben veszik elő a kerti sütőket. Persze mindenek előtt érdemes egy állapotfelmérést végezni rajtuk, így akár egy nem várt balesetet is el tudunk ezzel kerülni. Hogy ne kelljen minden évben újra beruházni a felszerelésekre, kiegészítőkre, összegyűjtöttünk néhány fontos feladatot, amit mindenképp el kell végezni, mielőtt fejest ugrunk a sütögetésbe. Ráadásul, nem csak hasznos, ha karban tartjuk az eszközeinket, gépeinket, de így a felesleges pénzkidobástól, pazarlástól is megkímélhetjük magunkat. Hogy egy kis motivációt adjunk a takarításhoz, megnéztük azt is, mennyibe kerülnek most a nagyobb áruházakba a különböző kerti grillek. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?