Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.20. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.20. kedd

agrarszektor.hu
Sok napsütésre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.06.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.06.20.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.06.20.) napon.

2023.06.20. kedd: Sok napsütésre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Csapadék általában nem lesz, legfeljebb az északkeleti tájak fölé sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkör magasabb szintjein folytatódik a melegedés, emiatt melegfronti hatások tapasztalhatók. Leginkább fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Az UV-sugárzás nagyon erős lesz főként a déli, kora délutáni órákban.

A következő napon várható időjárás

2023.06.21 szerda: A gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre van kilátás. Zápor, zivatar helyenként előfordulhat. A szél csak zivatar térségében erősödhet meg. Délutánra 29 és 34 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Friss híreink:

Vallott a szakértő: rohamléptekkel kell behozni a hazai élelmiszeripar lemaradását

Az a véleményem, hogy aki nem fejlődik, az elsüllyed. Úgy kell működni, mint a cápáknak, folyamatosan mozogni kell, úszni előre - hangsúlyozta Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember az Agrárszektornak adott interjújában elmondta, egyértelművé vált, hogy a hazai élelmiszeriparban változásokra van szükség, amiket csak beruházásokkal lehet elérni - amíg ez nem valósul meg, addig alacsony hozzáadott értékű termékeket tudnak gyártani itthon. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen hatékonyságnövelő beruházásokra van szükség, ami az elmúlt 10-20 évben elmaradt a magyar élelmiszeriparban, most pedig rohamléptekkel kellene behozni.

Itt az új magyar kenyér, ami letarolhatja a boltokat: nem is hinnéd, miből készül

Magyarországon évente átlagosan 5 millió tonna búza terem, amelyből a hazai malmok 1-1,2 millió tonnát dolgoznak fel. Emellett azonban egyre népszerűbbek a nem hagyományos gabonafélékből készült lisztek, valamint az ezekből sütött kenyerek és pékáruk is. Ezek a hagyományos kenyérgabonáknál jellemzően kedvezőbb beltartalmi értékekkel rendelkeznek, és ez kivételesen egészséges táplálékká teszi őket, amelyek jó hatással lehetnek a különféle betegségekkel, allergiákkal és más problémákkal küzdők egészségére.

Filléres trükk a kertben: ez tényleg működik, így vedd fel a harcot a kártevők ellen

Akár hagyományos, akár bio-növényvédőszerekkel próbáljuk megoldani kiskertünk növényvédelmét, a problémák pontos előrejelzése növeli e tevékenységünk hatékonyságát, ezzel együtt pedig csökkenthetők a költségek. Míg a kórokozók esetén egyszerűbb a helyzet, hiszen a kerti működésük döntően az időjáráshoz kötött, addig a kártevőket érdemes megfigyelni, és tanulmányozni a rajzásdinamikájukat annak érdekében, hogy a megfelelő kezeléseket a legideálisabb időpontban tudjuk elvégezni. Az Agrárszektor most összegyűjtötte, mi mindent tehetünk a kiskertben annak érdekében, hogy a mai növényvédőszer árak mellett a legköltséghatékonyabban tudjuk alkalmazni azokat.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Egy iPhone áráért is be lehet szállni a csúcsgazdagok szuperbefektetésébe: ha bejön, óriásit szakíthatsz

"Akinek van tőkéje, az próbálja diverzifikálni a portfólióját, ennek pedig a műtárgy évszázadok óta fontos eleme. De azt, hogy ezt csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak, nem igaz" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjúban Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze. Vele és a galéria művészeti igazgatójával, Bársony Balázzsal többek között a kortárs művészet értékéről, az aukciók világáról, de a hazai galériás ökoszisztémáról is beszélgettünk. Szóba került az MNB sok milliárd forintjába kerülő kortárs gyűjteménye, ahogy az is, voltaképpen már egy iPhone árából is lehet minőségi grafikákat, akár olajfestményt is vásárolni. Mindezeken felül a szakembereket kérdeztük arról is, tényleg kisajátította-e a felső tízezer a magas művészetek világát, illetve hogy mennyire megalapozott az a kritikai az itthon működő galériák felé, hogy az elmúlt évtizedekben egyetlen igazi kortárs világsztár művészt sem tudtak "kitermelni".

Ezt sokan nem tudják a bolti csírákról, mikrozöldekről: jobban jársz, ha inkább otthon készíted

Rengetegen kezdtek házi kertészkedésbe a koronavírus járvány alatt, után is. Szinte sose volt még ilyen trendi paradicsomot nevelni a teraszon, fűszernövényeket az erkélyen vagy mikrozöldeket, csírákat termeszteni a konyhában. Utóbbi, mondhatjuk, hogy egyre inkább népszerűvé válik a magyarok körében, hiszen nem csak egyszerű őket termeszteni, szinte azonnal sikert érhetünk el velük, hiszen gyorsan növekedenek és hamar fogyaszthatók, de még egészségesek is. Na, de miért érdemes a mikrozöldeket és csírákat fogyasztani? Hogyan érdemes termeszteni őket? És miként látja piaci helyzetét a mikrozöldekre, csírákra fókuszáló magyar vállalkozás, a Legelde? Ennek jártunk most utána! 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?