Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.22. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.22. csütörtök

agrarszektor.hu
Általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de kisebb körzetekben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.06.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.06.22.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.06.22.) napon.

2023.06.22. csütörtök: Általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de kisebb körzetekben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Elsősorban az északkeleti, keleti harmadban valószínűek záporok, zivatarok, illetve a késő délutáni órákban az Alpokaljára is besodródhat egy-egy cella. A hevesebb zivatarokat jégeső, felhőszakadás is kísérheti. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 fok között valószínű, de néhol ennél egy-két fokkal melegebb is lehet. Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli a szervezetünket, de az UV-B sugárzás magas indexekkel rendelkezik. Ilyenkor rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés. Vigyázni kell, nehogy a test túlhevüljön.
Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet.

A következő napon várható időjárás

2023.06.23 péntek: A napsütés és a fátyolfelhők mellett egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Az érkező hidegfront előtt délelőtt helyenként (nagyobb eséllyel É-n, ÉK-n), majd a front mentén nyugat felől egyre több helyen számíthatunk záporesőre, zivatarra, néhol jégesőre. Sokfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél, de zivatarok környékén viharos erejű széllökések is lehetnek.Délutánra 31 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ez durva: ennyiért melóznak idén nyáron az idénymunkások a magyar földeken

Akkora a munkaerőhiány a hazai kertészeti ágazatban, hogy ma már csaknem akkora gondot okoz a zöldség-gyümölcs-termesztésben, mint az időjárási káresemények, és várhatóan nem lesz több munkaerő a következő évtizedekben sem - tudta meg az Agrárszektor a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanácstól. Hozzátették, a munkaerőhiány egyes gyümölcsöknél, illetve zöldségeknél mára 30-40 százalékos területi visszaesést ozott Magyarországon. Kiemelték azt is, hogy az ország középső és nyugati részein napi 12-15 ezer forint alatt már senki sem megy napszámba, de van ahol, a 15 ezer forintot meghaladó napi bért is kifizetik az idénymunkásoknak.

Csemegekukorica: a termelők örülnek, a feldolgozók nem

Jónak ígérkezik az idei csemegekukorica termése, a gazdák örülhetnek, ám a feldolgozók mosolya már nem annyira őszinte. Az iparág költségei ugyanis jelentősen emelkedtek, az átadási árak ugyanakkor ezt nem követték. A háttérben a tavalyi gyenge termés idején beáramló olcsó, kínai csemegekukorica áll, amely akkora árelőnnyel rendelkezik, hogy még a mostani, jobb évben is jelen van a piacon – annak dacára, hogy minősége meg sem közelíti az európai áru színvonalát.

Megszólalt a szakértő: rohamléptekkel kell behozni a hazai élelmiszeripar lemaradását

Az a véleményem, hogy aki nem fejlődik, az elsüllyed. Úgy kell működni, mint a cápáknak, folyamatosan mozogni kell, úszni előre - hangsúlyozta Nagy Ádám, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember az Agrárszektornak adott interjújában elmondta, egyértelművé vált, hogy a hazai élelmiszeriparban változásokra van szükség, amiket csak beruházásokkal lehet elérni - amíg ez nem valósul meg, addig alacsony hozzáadott értékű termékeket tudnak gyártani itthon. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen hatékonyságnövelő beruházásokra van szükség, ami az elmúlt 10-20 évben elmaradt a magyar élelmiszeriparban, most pedig rohamléptekkel kellene behozni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ilyen luxusbabakocsikba rakja gyerekeit a magyar elit: mit tud az 1 milliós vagy elég az olcsóbb is?

Egy babakocsi 800 ezer, 1 millió forintba is kerülhet de vajon mit tudhatnak ezek a luxustermékek, amit az olcsóbbak nem? Többek között erről kérdeztünk most iparági szakértőket, de eközben megvizsgáltuk azt is, hogy a brutális inflációs környezet miként hatott a babakocsik árára és ez miként változtatta meg a keresleti szokásokat. Rossz hír, hogy miközben idén májusban országos szinten már csökkent az infláció mértéke, addig a babakocsik ára továbbra is drasztikus emelkedik.

Nyakunkon a katasztrófa: kilátástalan a helyzet, ez lehet a magyar méz fekete éve

Katasztrofálisan indult az idei szezon, a hideg, szeles és csapadékos tavaszi időjárás, valamint a fagyok hatására jóval gyengébb méztermés várható. A HelloVidék a Komárom-Esztergom megyében, Dadon élő méhésszel, Pintér Józseffel arról is beszélgetett, hogy az energiaválság és a hazai infláció milyen hatással van a hazai méhészetekre. Mire számíthatnak a fogyasztók, mennyivel drágulhat a méz?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?