Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.13. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.13. csütörtök

agrarszektor.hu
Fátyolfelhőkre, valamint erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett emellett többórás napsütés is várható - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.07.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.07.13.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.07.13.) napon.

2023.07.13. csütörtök: Fátyolfelhőkre, valamint erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett emellett többórás napsütés is várható. Nyugat felől több hullámban érik el zivatarrendszerek az országot, amelyek keleti irányba haladnak. Heves zivatarokra is számítani kell felhőszakadással, jégesővel, valamint erősen viharos, károkozó szélrohamokkal. Zivataroktól függetlenül napközben az északnyugatira forduló szél lehet élénk, helyenként erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 31 fok között alakul, de északnyugaton ettől pár fokkal hűvösebbet, a déli, délkeleti határvidéken viszont 32, 35 fokot is mérhetnek. Késő estére többnyire 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkörben zajló melegedés melegfront jellegű tüneteket (fejfájást, teljesítőképesség-csökkenést, vérnyomásváltozást) idézhet elő az arra érzékenyeknél. Az ország nagyobbik felén tovább tart a hőség, emellett nagyon erős lesz az UV-B sugárzás.

A következő napon várható időjárás

2023.07.14 péntek: A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, körülbelül a Tisza vonalában lehet erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. Napközben legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet délután 27 és 32 fok között várható.

Friss híreink:

Ezt a hibát sokan elkövetik nyáron: erről tudnod kell, ezen múlhat az állatok sorsa

Igazi kánikula van már napok óta Magyarországon, és úgy tűnik, hogy a java még csak most jön. Az elkövetkezendő napokban ugyanis közel 40 fok is lehet, ami nemcsak az embereket, hanem bizony az állatokat is megviseli. Ebben a nagy melegben különösképpen oda kell figyelnünk a jószáginkra, hiszen könnyen meglehet a baj. A folyamatos vízutánpótlás, a megfelelő etetés és az árnyék biztosítása elengedhetetlen, ám van más is, amit érdemes betartania a gazdáknak.

Nevezzen a 2023-as Portfolio Agrárdíjakra! 9 kategóriában keressük a legjobbakat

A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legpéldamutatóbb agrárgazdasági szereplőket, és az év vége legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2023 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az Év női agrárvállalkozójáról, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év kertészetéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év növénytermelőjéről, az Év agrárinnovációjáról, valamint kiosztjuk a Fenntartható mezőgazdaságért díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat is. Az elismerésekre tehát kilenc kategóriában szeptember 15-ig lehet nevezni. Legyen Ön is a díjeső részese, pályázzon vagy jelöljön a rangos díjakra!

Jelentős drágulást hozhat a borágazatban az új csomagolóanyag-szabályozás

2023. július 1-jén lépett életbe az új hulladékgazdálkodási szabályozás, amelynek legfőbb eleme a kiterjesztett gyártói felelősség (EPR). A rendszer jelentős többletterhet ró az élelmiszeriparra, becslések szerint évente körülbelül 120 milliárd forintot kell majd fizetniük a Mol hulladékkezelő leányvállalatának, a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt.-nek, amely elnyerte a koncessziót a feladat megoldására. Ezzel Magyarország is bevezette a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszert (EPR - extended producers responsibility), amelyben a gyártóknak a "szennyező fizet" elve alapján emelt díjat kell fizetniük a termékeik hulladékkezelésével kapcsolatos költségek megtérítésére, vagyis a hulladék elszállításáért, kezeléséért, megsemmisítéséért és újrafelhasználásáért. Iparági szakértők szerint ez egyértelműen áremelésekhez vezet.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Térképen a rémisztő valóság: itt lopják meg a legtöbb embert a Balatonnál, vigyázz merre nyaralsz

A Balatonnál egyértelműen a Siófoki járásban történik a legtöbb lopás. Különösen érdemes résen lenni Siófok belvárosában, a Jókai parknál, de az Aranyparton is. De ugyanígy fontos figyelni Keszthelyen, Balatonlellén, Balatonfüreden is. Ezek ugyanis mind olyan települések, ahol ha összességében nem eget rengetően magas, de azért előfordul, hogy kirámolják az ember cókmókját. A nyári mókázás közben tehát érdemes résen lenni, fürdőzéskor betartani a rendőrségi szakemberek javaslatait, és örökre az eszekbe vésni: a törölköző nem teszi láthatatlanná telepakolt táskáinkat.

Ezek lennének a tokaji aszú végnapjai? Fontos hírek érkeztek Hegyaljáról

A klímaváltozás és a piaci verseny új kihívásokat és lehetőségeket teremt a tokaji aszútermelők számára. A világ egyik legkülönlegesebb természetes édesborának közel 500 éves története van, de hogyan tud megújulni, és megtartani a minőségét? Felkerestük dr. Molnár Pétert, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanács elnökét, hogy megtudjuk, hogyan készítik el ezt a csodálatos bort, hogyan értékesítik a világ minden táján, és milyen innovációkat alkalmaznak az aszútermelésben és -értékesítésben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02